Οικονομική αβεβαιότητα «βλέπουν» οι Γερμανοί λόγω εκλογής Τραμπ και Ιταλίας

Ως τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα «βλέπει»  το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, την κατάσταση στις ΗΠΑ (λόγω της ανάληψης της προεδρίας από τον Ντόναλτ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου) και στην Ιταλία λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ που διέρρευσε τη Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένει πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με σταθερούς ρυθμούς κατά δ’ τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στην έκθεση σημειώνεται πως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την γερμανική οικονομία και κατ’ επέκταση για την Ευρωζώνη είναι οι ΗΠΑ και η Ιταλία, ενώ για την πορεία του εγχώριου ΑΕΠ αναμένεται επέκταση της οικονομίας για το τελευταίο τρίμηνο του έτους σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στο προσφυγικό, με το υπουργείο να αναφέρει πως ο κύριος λόγος που η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε περαιτέρω για το Νοέμβριο οφείλεται στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας, που οδήγησε πτώση του ποσοστού ανεργίας επί του συνόλου του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

36 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Αναρτήθηκε στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Leave a Reply