Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που παρέλαβε και το βραβείο «Παν. Φωτέας»

 

Επίτιμος δημότης της Καλαμάτας ανακηρύχθηκε χθες βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στον οποίο επιδόθηκε το βραβείο «Παν. Φωτέας», ενώ αργότερα παρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο ξενοδοχείο ELITE.

Η υποδοχή του μακαριοτάτου, έγινε στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, άλλους ιεράρχες, σύσσωμο τον κλήρο και εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία, ενώ με λόγια αγάπης και βαθιάς συγκίνησης ήταν η προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

kalamataΟ Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος περίμενε μια απλή, όπως είπε υποδοχή, δεν είχε ετοιμάσει ομιλία, λόγω και του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τα μάτια του. Ακούγοντας όμως τα συγκινητικά λόγια του κ. Χρυσοστόμου και βλέποντας το πλήθος τον πιστών, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα. «Με βαθιά συγκίνηση, άκουσα την υπέροχη προσφώνησή σας! Είναι βαθύτατη η συγκίνησή μου, που είμαι ανάμεσά σας».

Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα επισκεφθεί το Μουσείο Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, «Βικτωρία Γ. Καρέλια» και μια ώρα αργότερα, το αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτας, στο οποίο και θα ξεναγηθεί από την διευθύντριά του Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά.
Στις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου και θα μιλήσει με θέμα: «Φως Χριστού και Ευρώπη» και θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, ο κ.κ. Αναστάσιος θα επισκεφθεί την Ανδρούσα όπου και θα προσκυνήσει στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ πριν αναχωρήσει, θα ξεναγηθεί και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.  

 

65 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply