Τέλος ανοχής από κατοίκους για τον φουντωμένο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας

ΣΟΒΑΡΕΣ επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή και ανησυχίες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον προκαλεί στους κατοίκους του Μύρου Κυπαρισσίας ο καιόμενος σκουπιδότοπος στην τοποθεσία Αλιμάκι, καθώς όπως είχαν δηλώσει οι κάτοικοι έχει ξεπεράσει τα όριά του. Μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες (στις 25/11) είχαμε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τη Τριφυλία και Πυλία τελικά επιβεβαιώνεται. Στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή δεν αποκλείεται το θέμα να τεθεί από παρατάξεις…

Είχαμε σημειώσει ότι “Στην Τριφυλία τα απορρίμματα συγκεντρώνονται στην χωματερή της Κυπαρισσίας που έπρεπε να αποκατασταθεί. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου είχε δοθεί διορία δύο μηνών από το Δήμο στους κατοίκους ότι η χωματερή θα κλείσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης. Η προθεσμία εξέπνευσε προ πολλού και το μέγα ερώτημα είναι τώρα αν το Αλιμάκι Κυπαρισσίας που έχει ξεπεράσει τα όριά του θα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο. Κλείνοντας να μεταφέρουμε μια σημαντική είδηση. Από την Πρωτοχρονιά αν δεν έχει λυθεί το θέμα ελλοχεύει ο φόβος το 2017 να ξεκινήσουν νέα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, αποτελώντας ένα ακόμα αγκάθι στο κόρφο της Κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ. Και το αγκάθι δεν θα αφαιρεθεί τόσο εύκολα χωρίς πολιτικούς κραδασμούς”.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΣΕ…

Η χωματερή που είναι μοναδική στη Τριφυλία πλέον τα τελευταία 24ωρα έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής των πολιτών καθώς οι αυταναφλέξεις είναι γεγονός, με συνεχείς παρεμβάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών για να μην επεκταθεί η φωτιά. Μάλιστα ο Σύλλογος Αλιμακαίων παλιότερα είχε κάνει λόγο ακόμα και για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ενώ η δέσμευση του Δήμου Τριφυλίας από τον Ιούλιο ότι η χωματερή θα κλείσει σε δύο μήνες, δεν εκπληρώθηκε. Με βάση τα νέα δεδομένα η νέα χρονιά αναμένεται να είναι καυτή σε ότι αφορά το θέμα των απορριμμάτων. Κυρίως όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν οι κάτοικοι όπως είχαν πει τότε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  οδηγηθούν σε ενέργειες αποτροπής ρίψης των σκουπιδιών. Μέρος του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στο σημείο είναι ιδιωτικό και όλοι σκέφτονται τώρα τις περιουσίες τους.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

46 Συνολικές προβολές, 6 Σήμερα

Leave a Reply