72 επιστημονικές δράσεις οργάνωσε το ΚΕΠΕΨΥ από τον Ιούλιο στη Μεσσηνία

H Επιστημονική ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και σύμφωνα με το Πενταετές Επιστημονικό Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, από τον Ιούλιο του 2016 έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2016  οργάνωσε και υλοποίησε 72 επιστημονικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1.307 άτομα.

Συγκεκριμένα, για την ομάδα στόχο Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε 17 Εργαστήρια Επικοινωνίας στις οποίες συμμετείχαν 333 μαθητές.  Επίσης, το Κέντρο μας υλοποιεί το Πρόγραμμα Υιοθεσίας μεταξύ των τάξεων της Στ1-Στ2 και Α1-Α2 στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 77 παιδιά. Παράλληλα με το πρόγραμμα υλοποιήθηκαν δράσεις με τους γονείς της Α’ τάξης, για μια πιο ολιστική προσέγγιση. Στόχος είναι η εφαρμογή του προγράμματος υιοθεσίας και σε άλλα δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας.

Για την ομάδα στόχο Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν 2 Εργαστήρια Επικοινωνίας στα οποία συμμετείχαν 41 μαθητές, και 7 Βραχείες Παρεμβάσεις τις οποίες παρακολούθησαν 159 μαθητές.

Για την ομάδα στόχο Γονείς πραγματοποίησε 11 δίωρα Σεμινάρια, και 3 Σχολές Γονέων.

Για την ομάδα στόχο Εκπαιδευτικοί,  πραγματοποιούνται συναντήσεις εποπτείας και συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο, με σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση του ρόλους τους.

Για την ομάδα στόχο Νέοι, η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. συνεχίζει τη συνεργασία του με το Τ.Ε.Ι Καλαμάτας, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους φοιτητές σε ατομικό επίπεδο. Για το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 6 αιτήματα.

 Τέλος, για την ομάδα στόχο Ευρύτερη Κοινότητα το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. έχει ανταποκριθεί σε 16 αιτήματα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων.

Οι συγκεκριμένες δράσεις μέσω της ενημέρωσης και της βιωματικής εκπαίδευσης έχουν σαν στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη του ατόμου ώστε να διαμορφώσει μια θετική στάση ζωής, προστατεύοντας τη ψυχική, κοινωνική και σωματική του υγεία. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ενήλικες στην πορεία ζωής ενός νέου (γονείς, εκπαιδευτικοί). Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο μας είναι δωρεάν.

  • Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του Κέντρου και μέσα από την ιστοσελίδα: www.prolipsimessinias.gr. Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 56 και τηλ. επικοινωνίας: 27210-84009.

 

29 Συνολικές προβολές, 4 Σήμερα

Leave a Reply