Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει

Εκδήλωση για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους του νομού, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας. Σύμφωνα με ενημέρωση του Δ.Σ.:

· Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, ανέφερε οτι στόχος είναι μέσα από τους ειδικούς ομιλητές γονείς και παιδιά να καταλάβουν ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.
Αυτή, δε, η υπερβολική χρήση φαίνεται και από την πρωτιά που κατέχει η χώρα μας σε σχέση με τις άλλες της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις της “μανίας” για φάρμακα προκαλούν κακό και στον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
· Ο  φαρμακοποιός Νίκος Καράμπελας, τόνισε ότι εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών πολλές ομάδες αυτών έχουν αχρηστευτεί, αφού τα μικρόβια αποκτούν πολυανθεκτικότητα. Επίσης σημείωσε ότι πολλές φορές καταναλώνονται αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος, ενός συναχιού, μιας γρίπης κ.λπ, όμως αυτές οι περιπτώσεις σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύονται με αντιβιοτικά.

koromilas

  • Ο λοιμωξιολόγος- ειδικός παθολόγος, Φώτης Σεϊντής ανέφερε ότι με την κατάχρηση των αντιβιοτικών συνδέονται χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Σημείωσε μάλιστα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν δημοσιοποιούνται οι θάνατοι που συνδέονται με την κατάχρηση αντιβιοτικών, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου τόνισε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα αναφοράς. Επίσης υπογράμμισε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, μετά είναι η Ρουμανία, σε ποσοστό κατανάλωσης αντιβιοτικών φαρμάκων. Πρόσθεσε δε ότι έχει υπολογιστεί πως το 50% των αντιβιοτικών που καταναλώνονται στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταναλωθούν.

 

32 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply