Η καθαριότητα των δημοσίων χώρων βοηθά τον τουρισμό!

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ Περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου,εντεταλμένης

 συμβούλου Τουρισμού

Η ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ τουριστική  ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία, επιβάλλει τη συνεχή φροντίδα και προσοχή, ιδιωτών, αυτοδιοίκησης και Πολιτείας για τη διατήρηση της καθαριότητας και πρόληψης περιστατικών που  μπορεί να αμαυρώσουν την εικόνα ενός τουριστικού προορισμού.

Στα πλαίσια αυτά, εν μέσω δυσκολιών και πολλών προβλημάτων που ανακύπτουν από τις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, καθώς και από μεμονωμένες ιδεοληπτικές συμπεριφορές αιρετών , η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά ακάθεκτη το σημαντικό έργο της .

Έχοντας ως ύψιστο μέλημα την εντολή των πολιτών,  με πολύπλευρο , αναπτυξιακό και καινοτόμο τρόπο επιλύονται προβλήματα και υστερήσεις.

Φυσικά γνωρίζοντας τις ευθύνες του ενισχυμένου  ρόλου της στις τοπικές κοινωνίες, για να επιτυγχάνονται απτά αποτελέσματα , η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται συνεχώς δίπλα στις δημοτικές Αρχές, με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν εντάξαμε στις δράσεις μας, την ανάγκη για καθαρό και φροντισμένο περιβάλλον. Σε εργολαβία που ξεκίνησε εργασίες την 11/7/2016 και ολοκληρώθηκε την 29/9/2016 , έγιναν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας  :

  • Καθαρισμός παρόδιας βλάστησης 800χλμ.
  • Καθαρισμός δρόμων από σκουπίδια 1600χλμ.
  • Η αποκομιδή των σκουπιδιών έγινε με σακούλες πλαστικές (50 λίτρων) και το σύνολό τους ήταν 5.645 τεμάχια.

Εκείνο που ζητάμε από τους πολίτες , είναι η ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια για καθαριότητα στους δρόμους μας !

Ελπίζουμε από το επόμενο έτος να μην χρειαστεί να μαζέψουμε απορρίμματα από τους δρόμους μας , διότι οι πολίτες θα έχουν σεβαστεί περισσότερο το περιβάλλον.

 

 

36 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply