Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΜΝΗ τελετή που πραγματοποιήθηκε  στο κτήριο του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος,  αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής ανθρωπιστικών σπουδών και διαχειρίσεως πολιτισμικών αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Γεώργιος Ανδρειωμένος, στην προσφώνησή του τόνισε, ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, για  το πολύπλευρο έργο του,   την επιστημονική του κατάρτιση και έρευνα, αλλά και για το ότι η ζωή του αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας λόγων και έργων, προσήλωσης στις αξίες της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και πραότητας και καλοσύνης για τον συνάνθρωπο.

panepistimio-1

Ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ανέγνωσε το βιογραφικό καθώς και το ψήφισμα  αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Διδάκτορα. Τα διάσημα της αναγόρευσης επέδωσε ο πρύτανης Γεώργιος Ανδρειωμένος.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αφού ευχαρίστησε  τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την τιμή στο πρόσωπό του, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: <<Φως Χριστού και Ευρώπη>>.

panepistimio2

Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ Νικόλαος, Αμαντίας Ναθαναήλ, Μαντινείας Αλέξανδρος (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών), Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Ιλίου Αθηναγόρας, Αργολίδος Νεκτάριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη). 

 

 

Φωτογραφίες:  Γιώργος Τσερεφός

 

72 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply