ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγικά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα με πόλο έλξης τοn «Μαγικό Σταθμό»

0

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, εκτός από μια μεγάλη και σπουδαία γιορτή, είναι και η γιορτή εκείνη η οποία προϋποθέτει πολύ λάμψη και μαγεία! Μια γιορτή για μικρά, αλλά και πολύ μεγάλα παιδιά, τα οποία επιτέλους, φέτος στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να… ξενιτευτούν για να ζήσουν αυτό το ξεχωριστό κλίμα! Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χάρη στο «Μαγικό Σταθμό» αποτελεί ήδη –και χριστουγεννιάτικο- προορισμό, καθώς στο χώρο του κεντρικού σταθμού του ΟΣΕ στην οδό Φραντζή, φιλοξενείται όλη η μαγεία των γιορτών!

paramythoxora-3

Κυρίαρχο ρόλο, έχουν τα ξωτικά, που φτιάχνουν με τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες κατασκευές και βοηθούν τα παιδιά να γράψουν και να στείλουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη, ένα γράμμα που θα έχει πραγματικό αποδέκτη, ο οποίος του χρόνου, θα… απαντήσει ονομαστικά σε κάθε παιδί ξεχωριστά! Μάγοι, ζογκλέρ, η περίφημη παραμυθοχώρα, στην οποία… φιλοξενούνται ήρωες από τέσσερα αγαπημένα παραμύθια και φυσικά, το σπίτι του Αϊ Βασίλη! Ο ξεχωριστός, προσωπικός του χώρος, στον οποίο εκτός από τους ταράνδους και το έλκηθρο, έχει το γραφείο του και ένα μεγάλο σακουλάκι με καραμέλες, που μοιράζει στα παιδιά τα οποία τον επισκέπτονται και αν επιθυμούν, φωτογραφίζονται μαζί του…

paramythoxora

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6  Μ.Μ. ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
Ο μαγικός σταθμός ωστόσο, δεν περιορίζεται στην παραμυθοχώρα και το σπίτι του αγαπημένου μας Αγίου! Ο εξωτερικός του χώρος, πλημμυρισμένος από χρώματα και αρώματα, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν γλυκίσματα, να αγοράσουν διάφορα όμορφα δώρα, ακόμη και βιβλία και φυσικά να… παίξουν! Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με κυρίαρχο το παγοδρόμιο, τη ρόδα, το  καρουζέλ, το τρενάκι και πολλά άλλα, καθώς και μια σκηνή όπου δίνονται συναυλίες, ποικίλες καλλιτεχνικές παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες οι θεατρικές και αυτές του κουκλοθεάτρου, καραόκε παιδιών και πολλές εκπλήξεις! Ένας χώρος πραγματικά μαγευτικός, στον οποίο δεσπόζει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα φωταγωγήσει αύριο στις 6 το απόγευμα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καθώς εκεί, χτυπά η καρδιά των φετινών, λαμπερών εκδηλώσεων. 

Οι υπεύθυνες του χώρου, μιλώντας στη «foninews.gr», απηύθυναν το δικό τους ξεχωριστό κάλεσμα σε όλους, να προσέλθουν και να ζήσουν τη μαγεία του παραμυθιού που όπως είπαν λείπει από τη ζωή μας!

paramythoxora-2

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πλέον, οι γονείς, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν χιλιόμετρα για να… νιώσουν τα παιδιά τους, με τρόπο ξεχωριστό το πνεύμα των γιορτών καθώς ο μαγικός σταθμός, περιλαμβάνει τα πάντα! «Πλέον, όσοι ζουν στην Αθήνα θα έρχονται να… βρουν τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται ο Καλαματιανός να πάει αλλού, για να ζήσει τη μαγεία των γιορτών», ανέφερε η υπεύθυνη του μαγικού σταθμού Τζοάννα Γεωργιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη στήριξή του. «Ευχαριστούμε τον δήμαρχο, ο οποίος είναι δίπλα μας και μας στήριξε σε αυτήν την πρωτοβουλία που ελήφθη, η οποία προφανώς και έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο του. Ο κ. Νίκας θέλει να φέρει κόσμο στην Καλαμάτα, για να κινηθεί η αγορά και να αποτελεί η πόλη προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θέλει το όνομα της Καλαμάτας να είναι γνωστό και να ακούγεται παντού!», ανέφερε η κα Γεωργιοπόυλου, η οποία μας ενημέρωσε ότι ο μαγικός σταθμός που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και είναι καθόλα έτοιμος να αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι, είναι όλοι από την Καλαμάτα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για το… μεράκι με το οποίο εργάζονται στην κατεύθυνση της αύξησης της επισκεψιμότητας που έχει ανάγκη η πόλη!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply