ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε διεθνή συνάντηση ευρωπαϊκών φορέων πρόληψης

0

  H Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ) της Π.Ε Μεσσηνίας, μετά από πρόσκληση του Ο.ΚΑ.ΝΑ, συμμετείχε στο “European Workshop of Addiction Prevention”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Legden – Asbeck της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2016. Στο workshop αυτό συμμετείχαν φορείς πρόληψης και άλλων ευρωπαϊκών χωρών,  οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές σε θέματα πρόληψης της εξάρτησης.

     Το θέμα εισήγησης που παρουσίασε η Επιστημονική Ομάδα είχε τίτλο: An early intervention of Addiction Prevention in 18- to 25 year olds. The case of Technological Education Institution (TEI) of Peloponnese in Kalamata, και αφορούσε το πρόγραμμα ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης σε φοιτητές του Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου, από τον Οκτώβριο του 2014 έως σήμερα. Η παρέμβαση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, τη Διοίκηση του ιδρύματος και το προσωπικό του Τμήματος Περίθαλψής και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου.

   Η δράση αφορά άτομα ηλικίας 18-25 ετών, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο μετά την εφηβεία, διανύουν τα φοιτητικά τους χρόνια, ένα στάδιο στο οποίο συχνά οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που αφορούν την διαμόρφωση της ταυτότητάς τους, τη σχέση τους με τον εαυτό τους (αυτοεκτίμηση), τις σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους, ζητήματα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας κλπ. Για τους παραπάνω λόγους, οι νέοι αυτής της ηλικίας αποτελούν ομάδα-στόχο του Κέντρου Πρόληψης, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση όλων εκείνων των παραγόντων που χρειάζονται οι νέοι σήμερα για να στηριχθούν στα πόδια τους και στην υιοθέτηση συμπεριφορών που προστατεύουν και προάγουν την ψυχική και κοινωνική υγεία του ατόμου.

Leave a Reply