Παραδοθείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων μικροί και μεγάλοι στο «Μαγικό Σταθμό» της Καλαμάτας!

 

ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΑ από ποτέ είναι φέτος, τα Χριστούγεννα στην πόλη της Καλαμάτας, όπου λειτουργεί ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο χωριό στον… μαγικό σταθμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έναν χώρο ξεχωριστό, που φιλοξενείται στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ, ο οποίος άλλαξε όψη, υποδεχόμενος μικρούς και μεγάλους, καθημερινά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του. Το δέντρο του μαγικού σταθμού, φωταγώγησε ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος. «Καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθειας ως Δήμος, ώστε σε όλον αυτόν τον χώρο, που μετά την κατάργηση των δρομολογίων του τρένου, είχε γίνει μια «μαύρη τρύπα», να δώσουμε ζωή και να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πόλης, να στηρίζει γιορτές, όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε και τους υπευθύνους της επιχείρησης, η οποία επελέγη με διαγωνιστικές διαδικασίες.

nikas

«Θέλω επίσης, να σας πω πως όποια έσοδα προκύψουν για τον Δήμο, θα επιστρέψουν στο σύνολό τους, στην προσπάθεια ανακατασκευής των κτιρίων και τη βελτίωση της εικόνας, αυτού του χώρου!», επεσήμανε ο κ. Νίκας και συνέχισε. «Όλα αυτά τα όμορφα κτίρια που βλέπετε, κατασκευάστηκαν γύρω στο 1900, σκεφτείτε πόσες δεκαετίες πίσω! Δεν είναι δυνατόν  να τα αφήσουμε εγκαταλελειμμένα. Κτίρια, από τα οποία πέρασαν και μέσω των οποίων ταξίδεψαν, χιλιάδες πρόγονοί μας Καλαματιανοί, πήγαν σε πολέμους, ξενιτεύτηκαν… γυρίστε πίσω τη σκέψη σας, για να τα θυμηθείτε! Είναι ένας χώρος που έχει γίνει ονειρικός για τα Χριστούγεννα και για κυρίως για τα παιδιά μας! Υπάρχει και πρόνοια για τα παιδιά που οι οικογένειές τους, συγκυριακά, δεν έχουν να αγοράσουν εισιτήρια για τα παιχνίδια, αν και η είσοδος είναι ελεύθερη και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που δώσατε σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν», ανέφερε απευθυνόμενος στις υπεύθυνες του μαγικού σταθμού ο κ. Νίκας που κάλεσε όλους τους μεσσήνιους, αλλά κατοίκους των γειτονικών νομών να έρθουν να το επισκεφθούν.

magiko xorio

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος μαζί με τον κόσμο, μέτρησε αντίστροφα και φωταγώγησε το δέντρο, με τη νύχτα να μετατρέπεται σε ημέρα, από τα πολύχρωμα φώτα και τα βεγγαλικά! Η υπεύθυνη του σταθμού, Τζοάννα Γεωργιοπούλου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκας και απηύθυνε το δικό της κάλεσμα συμμετοχής σε όλους. «Με τη φωταγώγηση του δέντρου στον μαγικό σταθμό, άνοιξε και επίσημα, τις πύλες του, το χριστουγεννιάτικο χωριό της Καλαμάτας, το οποίο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, μεταφέροντάς τους, στο πνεύμα των γιορτών και ταξιδεύοντάς τους, με όχημα την… μαγεία των Χριστουγέννων», επεσήμανε η κα Γεωργιοπούλου και συνέχισε. «Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, αλλά και τον κόσμο, που ήταν πολύς και σας προσκαλούμε να έρθετε όλοι, καθώς εδώ, τα παιδιά, θα δουν κουκλοθέατρα, αφηγήσεις παραμυθιών, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, κατασκευή κούκλας και άλλες δραστηριότητες, που μαγεύουν, κυρίως, τα παιδιά». Αξίζει να σημειωθεί πως στον σταθμό υπάρχει και έκθεση προϊόντων από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ κλείνοντας η κα Γεωργιοπούλου, ανέφερε πως πλέον, οι Καλαματιανοί, δεν έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν για να βρουν χριστουγεννιάτικο χωριό, ένα χωρίο που υπάρχει πια στην Καλαμάτα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε, από κανένα άλλο!

 

Γ.Α.

 

1,180 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply