Ο αρχηγός της Αστυνομίας σε Καλαμάτα και Σπάρτη για την αναδιάρθρωση και τα Τμήματα που κλείνουν…

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεων του στην Περιφέρεια, επισκέπτεται αυτό το διάστημα την Πελοπόννησο, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.

Το Σάββατο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας μετά την Τρίπολη βρέθηκε στην πόλη μας και ακολούθως τη Σπάρτη.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο, αρχικά μετέβη στην Καλαμάτα και στο νέο δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα όπου συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της περιοχής μας.

tsoybalas-arxhgos-el-as-nikas-1

Από τη μεριά του ο κ. Νίκας τόνισε τις καλές σχέσεις μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας και ενημέρωσε τον Αρχηγό για τα επίπεδα παραβατικότητας στην περιοχή μας τα οποία ωστόσο απέδωσε στην κρίση που μαστίζει τη χώρα. Παράλληλα, ο κ. Νίκας έκανε γνωστή την πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας να παραχωρήσει μια έκταση (εφόσον βεβαίως θελήσει το Αρχηγείο) με σκοπό την δημιουργία δικού του κτηρίου στην πόλη. Επίσης, τον ενημέρωσε για την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή και στήριξη του, τον ενημέρωσε πως σκοπός της επίσκεψής του ήταν να λάβει γνώση όλων των προβλημάτων της Περιφέρειας από πρώτο χέρι! Στόχος άλλωστε είναι σε ορίζοντα χρόνου πενταετίας οι αστυνομικοί, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωποι και οι ίδιοι, να έρθουν πιο κοντά στον πολίτη και να δημιουργήσουν μια καλή συνεργασία και συνύπαρξη.

tsoybalas-arxhgos-el-as-nikas-2

Ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Μεσσηνίας.

Ενώ, στη συνεχεία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, της Ένωσης Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Περιφέρειας Πελοποννήσου, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε κλειστή συνάντηση με ανώτερα στελέχη της Διεύθυνσης και με προσωπικό και στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση που έπεται και στις διαμαρτυρίες των αστυνομικών για τον ελλιπή εξοπλισμό στο Σώμα.

Σε ό,τι αφορά στην ανακοινωθείσα αναδιάρθρωση ο κ. Τσουβάλας εξήγησε ότι η Αστυνομία σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό με γνώμονα το υπαρκτό και αμετάβλητο αίσθημα ασφαλείας του πολίτη με σεβασμό βεβαίως στα δικαιώματά του και συνάμα την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη. Όπως είπε η υλοποίηση του σχεδίου εκτιμάται πως θα ξεκινήσει λίγο μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2017.

Ειδικότερα, για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα ο κ. Αρχηγός δήλωσε πως το Αρχηγείο είναι δίπλα τους και καταβάλλει προσπάθεια για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων ώστε τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν, μην αγνοώντας τις ουσιαστικές δυσκολίες που παρατηρούνται στη διαχείριση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντάς τους ακόμη για την προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση είτε μέσω ένταξης στο ΕΣΠΑ είτε και από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Εσωτερικής Ασφάλειας. Ενώ για οχήματα και μηχανοκίνητο εξοπλισμό εξετάζεται το ενδεχόμενο εξασφάλισης τους μέσω των κατασχέσεων του πρώην ΟΔΥ, δηλαδή, της Δ19 της Διεύθυνσης Τελωνείων.

 

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Επόμενος σταθμός του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η πόλη της Σπάρτης. Εκεί ο Αρχηγός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης, Ευστάθιο και με τον δήμαρχο Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακολούθως μετέβη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεων του στην Λακωνία, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα αστυνομικής φύσεως, τα οποία απασχολούν τις Υπηρεσίες των Νομών και έδωσε τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική διοίκηση και την εξωστρεφή δράση του αστυνομικού προσωπικού.

Να σημειωθεί τέλος πως οι επισκέψεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκαν την επομένη μέρα σε αστυνομικές Υπηρεσίες και Φορείς των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.

291 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply