ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ Εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία από νεαρό Αξιωματικό της Αστυνομίας!

 Κάτι περισσότερο από έντονος, είναι ο προβληματισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ τον οποίο πυροβόλησε μέσα σε γκαλερί ένας Αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας, όπως επιβεβαίωσαν οι τουρκικές αρχές.
Ο δράστης, ο οποίος εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, ήταν 22 ετών και ονομαζόταν Μελβού Μερτ Αλτιντάς και υπηρετούσε στις Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης, στην Άγκυρα, ενώ είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή της Τουρκικής Αστυνομίας στη Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, φώναζε: «δεν θα βγω από εδώ ζωντανός, μην με πλησιάζετε!», τραυμάτισε άλλους 3 ενώ έπεσε νεκρός από τα πυρά των συναδέλφων του.
O πρέσβης, πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στα εγκαίνια έκθεσης στην οποία και άφησε την τελευταία του πνοή. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούγονταν για περίπου 25 λεπτά πυροβολισμοί και γίνονταν επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων για τη σύλληψη του δράστη.

tourkos-astunomikos-o-dolofonos-tou-presbeuti_2-w_l

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Σύμφωνα με φωτογράφο της Hurriyet που βρισκόταν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων», ο δράστης φορούσε μαύρα και στεκόταν πίσω από τον πρέσβη κατά την ομιλία του. Μιλούσε τούρκικα και φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ φέρεται να έκανε και κάποιες αναφορές στο Χαλέπι. Φέρεται επίσης να είπε κάποιες λέξεις στα ρώσικα και να κατέστρεψε κάποιες από τις φωτογραφίες της έκθεσης.  
Ο 22χρονος ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και τον δολοφόνησε μίλησε «για το Χαλέπι» και για «εκδίκηση», όπως αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε μια ομιλία, ένας ψηλός άνδρας, που φορούσε κοστούμι, άνοιξε πυρ στον αέρα πριν στοχοθετήσει τον πρεσβευτή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασίμ Κιλίτς, ανταποκριτής της εφημερίδας Χουριέτ στην Άγκυρα. «Είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης», πρόσθεσε ο Κιλίτς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη, έγινε μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.

epithesι
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Μόλις ενημερώθηκε για τη δολοφονική επίθεση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, σύμφωνα με το RIA Novosti. Σε αυτή θα μετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Καρλόφ, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε ότι θα εγείρει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μετά από την επίθεση, οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν την ασφάλεια στη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, σύμφωνα με το RIA Novosti.

image-1

 

Φωτορεπορτάζ

91 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply