Περί Περιμετρικού και άλλα

 

PANTESΤου Θανάση  Παντέ
ΚΑΘΩΣ πλησιάζει η μέρα της οριστικής παράδοσης και των τελειωτικών εγκαινίων του Περιμετρικού, πολλοί αναρωτιούνται μεταξύ σοβαρού και αστείου υποθέτω, τίνος είναι τελικά η πατρότητα του έργου για το οποίο κόπτεται περιπαθώς η ΝΔ, θεωρώντας το δικό της λες και το ’φερε από το τσιφλίκι της και παραβλέποντας την ουσιώδη «λεπτομέρεια» ότι τα δημόσια έργα ανήκουν στους πολίτες και όχι στο οποιοδήποτε κόμμα. 

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως το έργο ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν έναντι των πολιτών και τίποτα περισσότερο και φυσικά δεν δικαιούνται να οικειοποιούνται οτιδήποτε αφορά την υλοποίηση ενός έργου και στην προκειμένη περίπτωση και του Περιμετρικού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα παραδίδεται στην κυκλοφορία επισήμως την Πέμπτη, ιπαρουσία του πρωθυπουργού, ενώ αναμένονται και εξαγγελίες εκ μέρους του που ήδη έχουν θορυβήσει το τοπικό γαλάζιο στρατόπεδο που βρίσκεται σε αναμονή. 

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πάντως να μην ακούσουμε πάλι τον Νίκα να λέει ότι το έργο ολοκληρώθηκε χάρη στον Σουφλιά, γιατί θα θυμώσει και ο Κουτσούλης, ο οποίος παρεμπιπτόντως με το άρθρο που έστειλε και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, έδωσε την αληθινή διάσταση των πραγμάτων θυμίζοντας και τον καθοριστικά παρεμβατικό ρόλο του Δράκου ως προέδρου της ΕΝΑΕ, που καλώς ή κακώς τον είχαν ξεχάσει ακόμα και οι θεωρούμενοι «δικοί» του. 

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ πάλεψε ως δήμαρχος για την αίσια έκβαση του Περιμετρικού και πόνεσε για την ολοκλήρωση του έργου και χρειάζεται να του το αναγνωρίζουν πέρα από στενόκαρδες και μίζερες αντιδράσεις. 

***

ΚΙ ΕΝΩ τα εγκαίνια του Περιμετρικού έρχονται, ήρθε ο Γιώργος Καραμπελιάς στην  Καλαμάτα, προσκεκλημένους του Πολιτιστικού Αντιλόγου και παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς, η υπέρβαση», για το οποίο μίλησε ο ίδιος, καθώς και ο δικηγόρος-συγγραφέας Δημήτρης Ζέρβας ενώ συντόνισε ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Αντιλόγου Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ως συνήθως ήταν χείμαρρος στα λεγόμενα του, αναπτύσσοντας τις θέσεις του, προκαλώντας εν συνεχεία ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από πλευράς του ακροατηρίου. 

ΤΟ ΘΕΜΑ του βιβλίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας ενώ το Κίνημα Αρδην που έχει ιδρύσει ο Γιώργος Καραμπελιάς, φιλοδοξεί να κάνει πιο έντονη την παρουσία του το επόμενο διάστημα. 

ΕΚΤΕΝΗΣ παρουσίαση του βιβλίου τις επόμενες μέρες. 

***

ΜΙΚΡΟΙ και μεγάλοι αφέθηκαν ήδη στη μαγεία του γιορτινού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο «Μαγικό Σταθμό» που βρίσκεται στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ και το ρεπορτάζ της Γεωργίας το φύλλο του Σαββάτου, έδωσε την πλήρη εικόνα και επιβεβαιώνει την εορταστική πραγματικότητα. 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ εντυπώσεις από τον «Μαγικό Σταθμό» είναι  εξαιρετικές και βέβαια σημασία έχει ότι χαίρονται τα παιδιά.

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ εν όψει φίλτατοι και να περάσετε όσο μπορείτε καλύτερα και το κυριότερο να μην ξεχνάμε τους έχοντες ανάγκη. 

ΚΑΛΑ να είμαστε όλοι!!!

***

ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη ασφαλώς οι 31 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και εύστοχη η δήλωση του διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ βέβαια οι προσλήψεις αυτές είναι πραγματικές και όχι «μαϊμού» και το επισημαίνουμε με κάθε διάθεση δικαιολογημένης καχυποψίας πλέον.

ΚΑΙ ΠΩΣ θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, εν μέσω τόσης γενικευμένης καχυποψίας; 

***

ΟΥΤΕ ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα βραβεία, εκ των οποίων τα τρία χρυσά και το ένα χάλκινο, κέρδισε το Yiamas Gastro Bar του Elite City Resort  σε μια λαμπρή και κεφάτη εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, όπου τιμήθηκαν τα νέα concept που χαρακτηρίζουν την ελληνική εστίαση αυτή την εποχή. 

ΤΟ YIAMAS έχει πλέον καταξιωθεί στο χώρο της εστίασης και η βράβευσή του είναι μια ακόμα δικαίωση στην προσπάθεια που συνεχίζεται για ακόμα υψηλότερους στόχους.

 

73 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply