ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6ο Φεστιβάλ Αστρονομίας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών

0

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και τον οργανισμό επικοινωνίας της επιστήμης SCIENCEVIEW

οργανώνει το  6ο Φεστιβάλ Αστρονομίας   και  Εκπαιδευτικό Σενάριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα: «Δημιουργούμε το σπίτι μας στον Αρη»

Η  προσπάθεια  αυτή  έχει  σκοπό, να αναδειχτεί η αγάπη και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για το Διάστημα και την Αστρονομία.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν οι μαθητές για τη δομή του Σύμπαντος. Οι μαθητές μπορούν  να εκφραστούν με διάφορους τρόπους (κείμενο, παράσταση, μουσική, video, προσομοίωση, κ.λ.π.)

Θα βραβευτούν οι  τρείς καλύτερες παρουσιάσεις του Γυμνασίου και οι τρεις καλύτερες του Λυκείου.

Η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι διήμερη, όπου οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών  θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών.

Εκτιμούμε ότι η δυνατότητα έκφρασης στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο,

θα αναδείξει την ερευνητική και δημιουργική  ικανότητα των μαθητών. Συγχρόνως θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες για τον μαγικό, απέραντο αλλά και ανεξερεύνητο κόσμο του πλανήτη Άρη που είναι πιθανόν να μας φιλοξενήσει στο μέλλον.

Τα σενάρια της συμμετοχής, πλήρης εργασία (πέντε σελίδες), θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 28 Φεβρουαρίου 2017 στο email: eef.festival2017@gmail.com

 

Θα προκριθούν από την επιτροπή κρίσης των σεναρίων τα τριάντα (30) καλύτερα, τα οποία και θα παρουσιαστούν στο Festival.

Το Festival θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής και στο πλαίσιο της δράσης «Μαιθαίνοντας την Επιστήμη Μέσα από την Τέχνη» (www.lstt.eu), την οποία συντονίζει η ScienceView και η Ελληνογερμανική Αγωγή.   

 

ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

1.Θεατρική-Μουσική Παράσταση

  1. Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά
  2. Εικαστική έκθεση-έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτά, πίνακας ζωγραφικής)
  3. Έκθεση φωτογραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με

     ανάλογο θέμα

  1. Κείμενο (λογοτεχνία-ποίηση)

 

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η ομάδα: CERN 2η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ AIΓΙΝΑΣ 2017 3η ομάδα: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θα συνεχίσει να προσπαθεί, ελπίζοντας ότι η λάμψη από τα μάτια των μαθητών μας ,θα μας φέρει  μηνύματα ελπίδας και δημιουργίας από το  Σύμπαν.

 

  • Γραμματειακή Υποστήριξη και πληροφορίες:
    Δημητριάδου Δέσποινα, 6977502682 ,210-3635701 – Κυρίτση Αναστασία, 6947203617.

 

Leave a Reply