ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει την «υπόθεση δηλητηριασμένα τρόφιμα» και οι εταιρείες αποσύρουν τα προϊόντα από τα S/M της Αττικής

0

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας μετά την δημοσίευση του e-mail που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας zougla.gr με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)», προχθές το απόγευμα και πήρε ευρεία δημοσιότητα στο διαδίκτυο και τον Τύπο (δημοσιεύτηκε και στη foninews.gr)

Το μήνυμα, άγνωστου αποστολέα, συμπεριελάμβανε φωτογραφίες από προϊόντα εταιρειών όπως η Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ, τα οποία, φέρονταν ως δηλητηριασμένα και επρόκειτο να επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική.
Η Αστυνομία, ενημέρωσε αμέσως τον Ε.Φ.Ε.Τ., ενώ προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξίζει να  σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο 2013 είχε αποσταλεί στο zougla.gr ένας φάκελος που περιείχε ένα αναψυκτικό των 500 ml, usb stick με αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που έφερε την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών. Μάλιστα, έκαναν λόγο για «σαμποτάζ μόλυνσης εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης».

Τότε, μεταξύ άλλων, αναφερόταν πως «ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών» και συνέχιζε. «Εάν, κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή».

 

Leave a Reply