ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο συν 24,5% σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας!

0

ΕΝΑΝ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 2016 ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΙΣ 229.838

ΚΟΚΚΙΝΟ έχει χτυπήσει η αναπτυξιακή τροχιά που διαγράφει τα τελευταία χρόνια ο κρατικός αερολιμένας της Καλαμάτας, μέσω του οποίου οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με μια σειρά από πόλεις διαφόρων χωρών του εξωτερικού, είναι πάρα πολλές και σε μεγάλη συχνότητα. Κάθε χρόνο οι προορισμοί πληθαίνουν και η κίνηση καταγράφει διαρκώς αυξανόμενες τάσεις. Συμφώνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί έως και τον προτελευταίο μήνα του έτους, έως δηλαδή, το τέλος του Νοεμβρίου, η κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος, είναι φέτος αυξημένη κατά 24,5%. Συνολικά, μέσω του πολιτικού αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αφίχθησαν και αναχώρησαν 229.838 άτομα, ενώ οι εμπορικές πτήσεις του εξωτερικού ανήλθαν σε 109.061.

Η σεζόν, όσον αφορά στις γραμμές του εξωτερικού, ξεκινά και πάλι πολύ σύντομα, καθώς στις 18 Φεβρουαρίου αρχίζει η σύνδεση με τον Ντίσελντορφ, μια ημέρα μετά, ξεκινά η γραμμή για Μόναχο, αργότερα η γραμμή για Βιέννη και από το Μάιο θα έχουν ξεκινήσει και πάλι όλες οι συνδέσεις που υπήρξαν πέρυσι, προς όλες τις χώρες και μάλιστα σε κάποιες από αυτές με περισσότερες από μια πόλεις.
Πολύ πιθανό είναι, μέχρι να «κλειδώσει» το τελικό πρόγραμμα, στο τέλος του επόμενου μήνα, να υπάρξει και νέα σύνδεση για το 2017, όπως αυτή με τη Λάρνακα της Κύπρου, από τις αρχές Αυγούστου. Το σημαντικό πάντως είναι, πως δεν θα καταργηθεί καμία γραμμή, ενώ ακόμη πιο δυναμικά, θα συνεχίσει η γραμμή της Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται άμεσα, να καλύψει το -5%.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ  ΣΤΟ… ΧΑΡΤΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ!
Ενόψει των Χριστουγέννων τα δρομολόγια του εσωτερικού, προς και από Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς υπάρχουν από σήμερα έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκτός από αύριο και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Τα δρομολόγια θα συνεχίσουν μετά τις γιορτές να είναι τρία την εβδομάδα και από τις 27 Μαρτίου θα γίνουν τέσσερα, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ από τον Ιούνιο θα η σύνδεση θα είναι καθημερινή, κάτι που αναμένεται και με τα δρομολόγια από και προς Αθήνα. Μάλιστα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την Αθήνα θα είναι όχι μόνο καθημερινή, αλλά δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean.
 
 

Leave a Reply