ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Αγκάθι» οι απευθείας αναθέσεις έργων στο Δήμο Τριφυλίας για την αντιπολίτευση

0

 

ΑΓΚΑΘΙ για τον Προϋπολογισμό προκαλούν οι απευθείας αναθέσεις έργων επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος είναι σε πολλές περιπτώσεις… ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στ’ αλεύρι!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Ανδρινόπουλος ανέλυσε έναν προς ένα τους κωδικούς ζητώντας μείωση δαπανών ιδίως σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Ανέφερε ότι κωδικός για δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση προβολή, 20.000 ευρώ για προβολή, τουριστικός οδηγός 15000, δαπάνες εκθέσεις 30.000, έξοδα τιμητικά 20.000 ευρώ, δηλαδή 80.000 σε σχέση με υπόλοιπες δαπάνες για βελτίωση εικόνας του δήμου. Επιχορηγήσεις νομικών προσώπων 65000 ευρώ. Αθλητικά σωματεία 20.000 και πολιτιστικά σωματεία 30000 ευρώ. Κοινωφελής επιχείρηση 250.000 ευρώ. Σύμβαση για τεχνική υποστήριξη λογισμικό 24.000 ευρώ. Δαπάνες καθαρισμού γραφείων. Έχει ο Δήμος ενοποιημένο σύστημα προμηθειών για εξοικονόμηση πόρων, αναρωτήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι την ώρα που προβλέπεται για Πλύσιμο κάδων ποσό 25000 ευρώ, ενώ θα μπορούσε να αγοραστεί ειδικό μηχάνημα.

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  • Ο Δημήτρης Κουτσούλης για τον Προϋπολογισμό τόνισε ότι : «αποτελεί εργαλείο όμως δεν σημαίνει ότι στο δήμο δεν γίνονται σπατάλες, κάνοντας ένσταση στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες κραυγαλέες περιπτώσεις. Σε εκθέσεις, συνέδρια, οδοιπορικά, ενοποίηση υπηρεσιών που ξοδεύτηκαν χρήματα ακόμα και για μετάβαση αιρετών στην Τρίπολη». Ο Δήμος έχει απολέσει την ουσία του προϋπολογισμού εξήγησε ο σύμβουλος καταλήγοντας ότι τον καταψηφίζει λόγω απευθείας αναθέσεων ως πρακτική ανακολουθίας.
  • Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι : «ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητο οικονομικό εργαλείο αλλά πρέπει να είναι συγκροτημένος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δαπανών. Έκανε παρατηρήσεις για καθαριότητα, φωτισμό, δρόμων και χωριά όπου υπάρχουν τραγικές ελλείψεις. Απαντώντας πάντως σε όσους ήθελαν να αδειάσουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην ουσία φάνηκε ότι αδειάζονται αιρετοί που ήταν και τότε σε ανάλογες καρέκλες. Τα 14 εκατ. ευρώ που ανέλαβε ως χρέος η δημοτική αρχή του Κ. Κόλλια μειώθηκε στα 3 εκατ. ευρώ ως τώρα, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία, λόγω χρεών από Καποδιστριακούς Δήμους, κατέληξε.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply