ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασκήσεις ετοιμότητας για φυσικά φαινόμενα σε σχολεία της Τριφυλίας

0

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ετοιμότητας σε περίπτωση φυσικών φαινομένων πραγματοποιήθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα της Τριφυλίας για ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας με την στήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών στηριζόμενοι στο  σχέδιο «Ξενοκράτης» που διεξάγει  η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την αρωγή όλων των επίγειων μέσων διάσωσης και μεταφοράς.

0Στους Γαργαλιάνους εκδήλωση με την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε στο Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης η άσκηση ετοιμότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως μας δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου Ιωάννης Ρούσσης, καθώς η συμμετοχή των παιδιών ήταν άψογη στα σημεία συγκέντρωσης, με υποδειγματικό τρόπο ενώ παρακολούθησαν την άσκηση διάσωσης κι επέμβασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας και στο τέλος πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους αρμόδιους φορείς. Πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις ετοιμότητας είναι ουσιαστικές ενώ η μαθητική κοινότητα ικανοποιήθηκε με την ενημέρωση αλλά κυρίως την συλλογική συμμετοχή σε περιπτώσεις φυσικών φαινομένων όπως είναι οι σεισμοί.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας όπου οι μαθητές παρακολούθησαν ειδική ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα προβολών από την καθηγήτρια δομικών έργων Ιωάννα Τσερπέ που επιφορτίστηκε με το αντικείμενο σεισμικής ετοιμότητας, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την διαδικασία προφύλαξης αλλά και συγκέντρωσης μετά από φυσικό φαινόμενο του σεισμού καθώς μαθητές πριν τρία χρόνια είχαν διεξάγει ειδικό πρόγραμμα στο σχολείο για το λόγο αυτό. Αμέσως μετά ακολούθησε άσκηση ετοιμότητας την ώρα που οι μαθητές ήταν στις τάξεις τους που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και στην Πύλο με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων.

 

Φωτό από gargalianoionline

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply