ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκατάλειψη περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου!

0

 

 

triantosΤου Νίκου Τριάντου 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι , στην Αθήνα οι μπαχαλάκιδες με ορμητήριο τα  Εξάρχεια  καίνε και καταστρέφουν  ανενόχλητοι εδώ και πολλά χρόνια την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, προχθές κάψανε 3 βαγόνια στην Πατησίων και κτυπούν ότι τους γυαλίζει.

***

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, τι συμβαίνει στη γειτονιά μας , τι έχουν στήσει οι άθεοι μακελλάρηδες στην λεκάνη της Μεσογείου.

ΑΦΗΝΟΥΝ έναν τούρκο ισλαμιστή να καταστρέψει την Ευρώπη. 

ΤΩΡΑ μας απειλεί ότι την Πρωτοχρονιά θα ανοίξει τα σύνορα του και θα μας στείλει τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες !

ΣΟΚ ΕΧΟΥΝ προκαλέσει οι δηλώσεις του Σύρου πρεσβευτή στον ΟΗΕ Bashar Jaafari αναφορικά με τη σύλληψη 130 ξένων πρακτόρων στο Χαλέπι, εκ των οποίων ο Σύρος αξιωματικός ονομάτισε 14 εξ αυτών με τα ονόματά τους και την εθνικότητά τους.

ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ που ο Σύρος πρεσβευτής πραγματικά σόκαρε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Νέα Υόρκη ήταν ότι σε αποστροφή του λόγου και απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι οι πράκτορες αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ως «μετριοπαθείς αντάρτες» είναι άτομα «γενετικά τροποποιημένα»! “Genetically modified” είναι οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησε ο Σύρος πρεσβευτής στην συνέντευξή του στον ΟΗΕ.

«ΓΙΑ ΑΥΤΟ ακριβώς το λόγο είδατε αυτές τις υστερικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ γιατί θέλουν να εγγυηθούν τη ασφάλειά τους», συμπλήρωσε ο Jaafari, εννοώντας την εμμονή χωρών όπως η Γαλλία για την αποστολή διεθνών παρατηρητών στο Χαλέπι προκειμένου να μπορέσουν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

***

ΕΔΩ στη Μπανανία, γνωστοί και άγνωστοι εργολάβοι και λοιπά πολιτικά και αυτοδιοικητικά “κοράκια” παντός είδους, εξαπατούν και κερδοσκοπούν,  δίποδες αλεπούδες ληστεύουν, βιάζουν, καταπατούν και αρπάζουν περιουσίες, λαθρομετανάστες που χρησιμοποιούν την “στημένη” συνθήκη Σέγκεν και το Δουβλίνο εισβάλουν στην αφύλακτη χώρα καταστρέφουν και λεηλατούν χωρίς συνέπειες ό,τι γουστάρουν.

ΚΑΠΟΙΟΙ εκδότες και εργολάβοι έχουν στήσει βιομηχανία συγκάλυψης και ένα “σύστημα” κινείται από όλα αυτά .

ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ θεατής νομίζει ότι θα έρθει ένας Κολοκοτρώνης να τον γλιτώσει από τους γύπες. Πόσο λυπάμαι για τα παιδιά μας !!

***

Η ΝΕΡΟΠΛΗΜΜΥΡΑ της 7ης Σεπτεμβρίου έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας.

ΧΘΕΣ το μεσημέρι επισκέφθηκα την πληγείσα περιοχή στα Αρφαρά, στην τοποθεσία Άγιος Θεόδωρος, όπου με περίμεναν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής και μου δήλωσαν το παράπονό τους .

ΤΟ ΡΕΜΑ  «Χελωνιάς» (φωτό),  που διασχίζει  τα Αρφαρά σε μία απόσταση 400- 500 μέτρα έχει μπαζώσει 3 μέτρα και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία  φροντίδα. Ήταν και παραμένει ακαθάριστο από μπάζα και σκουπίδια.  

ΤΑ ΟΡΜΗΤΙΚΑ νερά του,  φούσκωσαν από τους παρασυρόμενους  κορμούς δένδρων και από τα συρματοπλέγματα .

ΤΟ ΝΕΡΟ   παρέσυρε  μαντρότοιχους, μπήκε σε σπίτια και προκάλεσε  σοβαρές υλικές  ζημιές. 

ΕΚΕΙ, όπως μου έδειξε ο κάτοικος και θύμα της κακοκαιρίας απόστρατος αστυνομικός Νίκος Μωρόγιωργας, που έχει σπίτι στην απέναντι πλευρά του ρέματος το νερό ξεπέρασε τα 5 μέτρα ενώ μου περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: 

«ΝΙΚΟ, το νερό ξεπερνούσε τα 5 μέτρα και σαν  χείμαρρος εκτός από τα χώματα που έσκαψε στις παρυφές παρέσυρε λίγο πιο κάτω  3 αυτοκίνητα του  γείτονά μου  Γιώργου Αρμένη,  τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

ΣΟΒΑΡΗ ζημιά έπαθε και ο Γιώργος Λαγόγιαννης και όλοι οι ιδιοκτήτες της περιοχής αυτής. 

ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο έρχεται ένα ακόμα ρέμα από την Βρωμόβρυση  και συναντιούνται  με το «Χελωνιά» και καταλήγουν με φόρα στο Πήδημα όπου και εκεί έκαναν τις μεγάλες  καταστροφές».  

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ σημεία των μικρών σπασμένων, από το ακραίο καιρικό, δρόμων, οι σωλήνες κάτω από τα γεφύρια, όπως είδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, παραμένουν  μπαζωμένοι ενώ οι γύρω κάτοικοι με την παραμικρή βροχή να πετάγονται από τα κρεβάτια τους, όπως μου είπαν .

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ τους παράπονο είναι ότι δεν τους επισκέφτηκε μέχρι τώρα καμία υπηρεσία.

ΟΠΩΣ μου είπε έχει ζητήσει εγγράφως από τον δήμο Καλαμάτας να πάνε να καθαρίσουν το ρέμα και τους παραχωρεί και αρκετά μέτρα ιδιοκτησίας του ώστε τα ορμητικά νερά να κυλούν χωρίς να προκαλούν καταστροφές! 

ΑΥΡΙΟ ρεπορτάζ από το Αριοχώρι εκεί που καταλήγουν τα νερά από το Αρφαρά και την ευρύτερη ορεινή περιοχή και «ματιές»   στα έργα του «Μορέα».

 

 

Leave a Reply