ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ικανοποίησε τον Μπρεδήμα η προκήρυξη διαγωνισμού για το Μνημείο Εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην Καλαμάτα

0

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με την οποία προκηρύχθηκε πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την ανέγερση του Μνημείου των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8/2/1944 στο πρώην Στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός θα διεξαχθεί, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, στις 17/3/2017 και ώρα 2 μμ στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προκειμένου να ανεγερθεί το Μνημείο.

Ως εκ τούτου, η παράταξή μας εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για την απόφαση του περιφερειάρχη αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο που απεδέχθη την εισήγησή του και δικαιώνει τους από ετών αγώνες μας με αλλεπάλληλες αναφορές και διαβήματά μας προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των  εκτελεσθέντων πατριωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στην προκήρυξη που συνετάχθη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:  

«Σε εκτέλεση της απόφασης υπ’ αριθμ. 2346 Πράξης 52/2016 (ΑΔΑ: 78247Λ1-Η0Δ) της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσεται πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση ενός Μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών από  τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8-2-1944 στο πρώην στρατόπεδο 9ου Συντάγματος Καλαμάτας».

Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των συμμετοχών ορίζεται η 17/3/2017 και ώρα 14:00 στο γραφείο 427 του Πρωτοκόλλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Δικαιούμενοι συμμετοχής στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό είναι αποκλειστικά καλλιτέχνες μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε.»

Leave a Reply