ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Γόντικας: Σ’ αυτούς που δοκιμάζονται από την κρίση έπρεπε να διατεθούν τα κονδύλια προβολής από την Περιφέρεια

0

 

ΓΙΑ κατασπατάληση χρημάτων που θα μπορούσαν να διατεθούν σε πιο ουσιαστική… κατεύθυνση, από εκείνη της τουριστικής προβολής μέσω της Μυθικής Πελοποννήσου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, με τη μορφή καταγγελίας, η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας του Πε.Συ. Πελοποννήσου, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, Νίκος Γόντικας και τα μέλη της παράταξης, επισημαίνουν πως στη τελευταία συνεδρίαση Σώματος, «διατέθηκε άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ για την τουριστική προβολή, δηλαδή για την ενίσχυση των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στις εκθέσεις, για την διαφήμιση της Μυθικής Πελοποννήσου, των πεντάστερων και των σύνθετων τουριστικών συγκροτημάτων. Αυτό το εκατομμύριο έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα  της Μυθικής Πελοποννήσου τα προηγούμενα χρόνια. Να θυμίσουμε τα 6 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ, το 1 εκατομμύριο για τους Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση καταγγέλλονται και οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, των ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Οικολόγων, που «ρυμουλκήθηκαν στο άρμα Τατούλη υπερψηφίζοντας αυτές τις δράσεις. Πολύ γρήγορα ξέχασαν όχι μόνο ότι καταψήφιζαν αυτά τα πεπραγμένα της Περιφέρειας, αλλά τα κατήγγειλαν σαν περιοδεύοντες θιάσους σαν διασπάθιση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού, αναφέρονται σε όλους όσοι θα έπρεπε κανονικά να παραλάβουν αυτά τα χρήματα, ειδικά στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία της εποχής που διανύουμε. «Μόνο οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με συνέπεια ζητούν αυτά τα ποσά να διατίθενται για κάλυψη λαϊκών αναγκών όπως σε αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτροφών για ζημιές που επλήγησαν από παγετούς, πλημμύρες, δάκο, ακαρπία και άλλα προβλήματα, στην ανακούφιση των ανέργων που ζουν κάτω από το όριο φτώχιας και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Αυτά τα ποσά, τώρα, χρονιάρες μέρες, έπρεπε να διατίθενται για «μποναμά» στα φτωχά λαϊκά στρώματα και όχι ως «μποναμάς» για την καπιταλιστική ανάπτυξη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

60 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply