ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Τατούλης παρέδωσε το έργο στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

0

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ συγκινημένος ήταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την εορταστική επίσκεψή του στη Κυπαρισσία, καθώς ολοκληρώθηκε η διοικητική παραλαβή των χώρων του ισογείου, εξωτερικών ιατρείων και αναμόρφωσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, υλοποιώντας την δέσμευση της Περιφέρειας για  ποιοτική παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Ο κ. Τατούλης συνοδευόμενος τόσο από τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, την Ελένη Αλειφέρη, τον Περικλή Μαντά, την Αντωνία Μπούζα, τον Γιώργο Μπακούρο, τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα, τον υποδιοικητή  6ης ΥΠΕ, τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Μπασάκο που μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο, τον διοικητικό διευθυντή Θεόδωρο Ντέντε, εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, μίλησαν για συνεργασία όλων των φορέων, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Φ» για πλήρη παράδοση του έργου πριν από τα Χριστούγεννα.

Αρχικά ο υποδιοικητής του ιδρύματος Παν. Μπασάκος μίλησε για αρωγή όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, κάνοντας ειδική μνεία στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για την δωρεάν μελέτη του έργου συνεχίζοντας αυτή την αλληλεγγύη, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος ήταν εμφανώς ικανοποιημένος με την χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και την ανάδοχο εταιρία του Λεωνίδα Σιώρη.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ  ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο  ΖΑΜΠΑΡΑΣ

Ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ πρόσθεσε ότι είναι ένα λειτουργικό έργο που είχε ανάγκη το νοσοκομείο σε περιόδους κρίσης, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να λειτουργεί ως κοινωνικό αντιστάθμισμα στον κόσμο που συνεχίζουν να υφίστανται μέτρα λιτότητας, ενώ τέτοιες προσπάθειες είναι ουσιαστικές. Επισήμανε ότι το αποκούμπι της κοινωνίας είναι το σύστημα υγείας με βάση την εμπειρία αφού υπάρχουν οι λόγοι να οικοδομήσουμε μαζί υπηρεσίες υγείας που θα λειτουργούν με τρόπου επαρκή για το κόσμο.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εκτός από την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα ήταν απόρροια μιας δύσκολης διαδρομής ώστε να περαιωθεί στο χρόνο με βάση όρια που έθεσε η περιφέρεια, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων με παρεμβάσεις σε όλο το σύστημα υγείας της περιφερειακής ενότητας. Μίλησε για συστηματική προσπάθεια που αγκαλιάζει όλη τη Μεσσηνία, ενώ δεσμεύτηκε για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων και αναμόρφωση των μονάδων στην Τριφυλία όπως και την ευθύνη της περιφέρειας να δημιουργήσει στρατηγικό υγειονομικό χάρτη για τους πολίτες που είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών ως φορολογούμενοι. Καθήκον της πολιτείας όπως υπογράμμισε είναι να προσφέρει ποιότητα δομών με την κυβέρνηση να φέρει το κύριο βάρος της αποτελεσματικής αξιοποίησης όλων των δομών που διευκολύνουν το πυρήνα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τέλος μίλησε για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα που σχεδιάζει δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.

ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΚΑ Ι ΕΛΠΙΔΑΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας μίλησε για ένα πνεύμονα και ελπίδα του τόπου και ότι με το ανακαινισμένο νοσοκομείο, η παροχή υπηρεσιών υγείας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη που χρησιμοποίησε πόρους του ΕΣΠΑ για την υγεία με σύνεση για την Περιφέρεια, ενώ απευθυνόμενος στον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ εξήγησε ότι το προσωπικό που υποσχέθηκε με νέους γιατρούς και προσωπικό το νέο έτος, το έχει ανάγκη ο τόπος μας. Τέλος είπε ότι το νοσοκομείο ξεπερνά το γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας. Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση παρουσία πολιτών και φορέων από το κέτερινγκ του Χρόνη Χρονόπουλου, ενώ ο περιφερειάρχης, μιλώντας αποκλειστικά στο kyparissianews.com, κατέληξε λέγοντας ότι η περιφέρεια ετοιμάζει εκπλήξεις για την Τριφυλία το 2017 με πλήρη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

246 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply