ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναυλία με τραγούδια της γκρίκο και ταραντέλα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

0

 

Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας  έδωσαν μουσικοί από την περιοχή του Salento της Κάτω Ιταλίας. Τραγούδια στη διάλεκτο γκρίκο, μια γλώσσα με ελληνικές ρίζες, η οποία ακόμη μιλιέται σ’ έναν τόπο γνωστό ως Μεγάλη Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια, παρουσιάσθηκαν στο πρώτο μέρος της συναυλίας. Στο δεύτερο μέρος της, η ομάδα των μουσικών από το Salento, που βρίσκεται κοντά στο Lecce, ο Rocco De Santis στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Matthia Manco στο ακκορντεόν και ο Alessandro Chiga στα κρουστά, παρουσίασαν τραγούδια της περιοχής τους, όπως η ταραντέλα, στα ιταλικά.

kalamata

Τη συναυλία αυτή, όπως και εκείνη που δόθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο το περασμένο Σάββατο, διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις».

kalamata

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή από την Ελλάδα του Salento (GreciaSalentina) επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με το Δήμαρχο και συμφωνήθηκε να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών για αλληλογνωριμία και προαγωγή του πολιτισμού με ελληνικές ρίζες, που επιβιώνει σε μια περιοχή του νότου της Ιταλίας, οι κάτοικοι της οποίας έχουν έντονη συναίσθηση της ελληνικής τους καταγωγής.

 

Leave a Reply