ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ελαιόλαδο που είναι φέτος λίγο διατηρεί τις καλές τιμές και την υψηλή ζήτηση από τους εμπόρους

0

Υψηλή ζήτηση από τους Έλληνες τυποποιητές βλέπουν οι παραγωγοί για το έξτρα παρθένο, τη στιγμή που το ενδιαφέρον των Ιταλών εμπόρων για χύμα προϊόν έχει «κάτσει, όπως συμβαίνει συνήθως αυτή την περίοδο που μπαίνει και το ισπανικό ελαιόλαδο στην αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Οι τιμές κυμαίνονται στη Μεσσηνία από 3,50  – 3,60 ευρώ/ κιλό, έχουν όμως πουληθεί σημαντικές ποσότητες και με 3,70 – 3,80 για κάτω από τις 5 γραμμές.

Στην Κρήτη οι τιμές διαμορφώνονται ελαφρώς χαμηλότερα.

Η ζήτηση απ’ τους εγχώριους τυποποιητές είναι σε καλά επίπεδα δεδομένης της μειωμένης παραγωγής πανελλαδικά. Μάλιστα, σύμφωνα με συντελεστές του κλάδου από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, η παραγωγή της φετινής σεζόν, του ’16-’17, αναμένεται αρκετά περισσότερο μειωμένη από την τελευταία πρόβλεψη του I.O.C., που είχε εκτιμήσει ότι τη φετινή σεζόν η Ελλάδα θα έχει παραγωγή 260.000 τόνους. Συγκεκριμένα, αναμένουν ότι η φετινή παραγωγή δε θα ξεπεράσει τους 200.000 τόνους.

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

 

181 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply