Ιστορίες μιας πόλης

 

 

 

PANTESΤου  Θανάση  Παντέ

ΜΕΓΑΛΕΙΑ λοιπόν αύριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντα, αφού παραδίδεται στην κυκλοφορία οριστικά ο περιμετρικός της Καλαμάτας, (και μάλιστα παρουσία Τσίπρα), τελικά για τον οποίο τόσα πολλά από τόσους πολλούς έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό και για την πατρότητά του πρωτίστως, καθώς πολλοί εμφανίζονται ως πατέρες και θυμώνει ο Κουτσούλης, που δικαιωματικά έχει τα πρωτεία και ας μην αρέσει στο Νίκα αυτή η εκδοχή. 

ΟΠΩΣ και να ’ναι πάντως η επιμονή Κουτσούλη οδήγησε στην ένταξη του έργου στην τελική διαδικασία και το σίριαλ που ακολούθησε από τότε μέχρι σήμερα είναι επί της ουσίας άνευ σημασίας όσο κι αν θα σπεύσουν πολλοί, κι έχουν ήδη σπεύσει αρκετοί για μικροκομματικούς λόγους, να οικειοποιηθούν το έργο και ορισμένοι εξ αυτών σήμερα θα «καμαρώνουν» μπροστά στις κάμερες ανερυθρίαστα και χωρίς να τρέχει τίποτα. 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ λοιπόν, ο Περιμετρικός, όπως και κάθε δημόσιο έργο δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό, αλλά στους πολίτες. 

***

ΕΚΤΟΣ από τον Περιμετρικό βέβαια υπάρχουν και άλλα θέματα για να ασχοληθούμε, πολύ σοβαρότερα σε τελική ανάλυση ακόμα και για τον μικρόκοσμό μας. 

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με το ΠΟΠ Καλαμάτα λ.χ. είναι ένα απ’ αυτά που απ’ ότι φαίνεται και δείχνουν τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε και σίγουρο ότι θα έχει αίσια έκβαση με ό,τι  αυτό συνεπάγεται βέβαια.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ολιγωρία επί σειρά ετών έχει παρενέργειες και στο συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο οι έχοντες την αρμοδιότητα εκλεγμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «κόκκινη γραμμή» αλλά μένει να δούμε αν το εννοούν κιόλας. 

***

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ αλλά με επιφύλαξη την αισιοδοξία που αφορά την κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όσο και αν εμφανίζεται αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

ΙΣΩΣ να φταίει για την επιφυλακτικότητά μου το γεγονός ότι αρεσκόμαστε συχνότατα να παρερμηνεύουμε τη σημασία των στοιχείων που έρχονται στη δημοσιότητα. Ίσως! 

***

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της Γεωργίας Αναγνωστόπουλο για τις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ζωτικής σημασίας και επιβίωσης στην Καλαμάτα. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που γίνονται οξύτερα εν μέσω εορταστικής περιόδου και που χρειάζονται άμεση λύση που δυστυχώς δεν έρχεται ως δια μαγείας ούτε εξ ουρανού.

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ πάντως, όσο κι αν δυστυχώς υφίσταται, δεν είναι η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος όσο κι αν κρίνεται χρήσιμη στη δεδομένη συγκυρία. 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ όταν είμαστε άνθρωποι, το να γινόμαστε φιλάνθρωποι περισσεύει. 

***

ΜΠΑΜΠΑΡΟΣ και όχι Μπαμπίκος ή Μπαμπίνος, ο Μπάμπαρος όπως ο ίδιος διατυμπανίζει και δικαίως από  τη μεριά του ασφαλώς. 

ΚΑΙ ΟΤΑΝ βέβαια λέμε Μπάμπαρος, εννοείται πως δεν χρησιμοποιούμε τυχαία τον υπερθετικό βαθμό, αφού ο φίλτατος Μπάμπαρος τον δικαιούται και με το παραπάνω, καθ’ ότι η παρεμβατική του δεινότητα στα τοπικά τεκταινόμενα είναι καίρια και με ποικίλες προεκτάσεις για όσους όπως ο ίδιος, διαβάζουν πίσω  και κάτω από τις γραμμές. 

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ λοιπόν οξυδερκής περιωπής είναι και χαίρομαι να διαφωνώ μαζί του. 

***

ΕΔΙΝΕ εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία το Γωγουλάκι φτιάχνοντας καφέ, φρέντο εσπρέσο μέτριο στον γράφοντα και δικαιωματικά κέρδισε τα θερμά του συγχαρητήρια. 

ΤΟ ΓΩΓΟΥΛΑΚΙ στολίζει με την παρουσία του «το κύμα» και αποτελεί πλέον μέρος της υπόλοιπης δυνατής ομάδας «του κύματος» που διαπρέπει χειμώνα -καλοκαίρι. 

ΤΟ ΓΩΓΟΥΛΑΚΙ που συν τοις άλλοις έχει σπουδάσει Ιστορία –Αρχαιολογία, θα είναι στο πάνελ της παρουσίασης του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού, που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2017 «στο κύμα», μιλώντας για ένα από τα βιβλία του. 

ΦΥΣΙΚΑ αναμένεται να διαπρέψει αφού είναι ιδιαίτερα μελετηρό και εντρυφεί ενδελεχώς στο περιεχόμενο του βιβλίου που διαβάζει ήδη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΥΡΓΟ περισσότερα στις 2 Ιανουαρίου «στο κύμα» και από τον ίδιο που θα δώσει το παρών ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. 

 

 

30 Συνολικές προβολές, 5 Σήμερα

Leave a Reply