«Σόι-ΜΠΛΕ»

                                                   

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ

Βουλευτή Μεσσηνίας του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η συμπεριφορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Να ανήκεις σε ένα κόμμα που έχει υπογράψει υπερτιμολογημένες συμβάσεις για υποβρύχια που γέρνουν, Νόμους για αδειοδοτήσεις καναλιών χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το Κράτος, υπερτιμολογημένες συμβάσεις υποδομών που έβγαιναν εκτός προϋπολογισμού …και… να είσαι ακριβός στα πίτουρα… Αξία Ανεκτίμητη.

Πάνω σε ποια πολιτική θεωρία στηρίζετε την απόφασή σας να περιθωριοποιήσετε, δίχως ίχνος ντροπής, ανθρώπους που τους φτάσατε να ζουν  με όσα δίνετε ως φιλοδώρημα στα δείπνα σας;

 Λέτε «…κινδυνεύει η αξιολόγηση…», βρε βρε καλώς τα παιδιά! Μιλάμε για την ίδια αξιολόγηση που θέλετε να ανατρέψετε, ζητώντας με μανία εκλογές; Κάτι δεν πάει καλά. Αντί να ντρέπεστε, παίζετε τα ρέστα σας, αναζητώντας τον τρόπο για να αναρριχηθείτε στην εξουσία και ας υποφέρουν άνθρωποι. Ίσως να μη φταίει σε τόσο βαθμό ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, όσο το Σόι-ΜΠΛΕ, που θέλει πάλι να βολευτεί μέσα από τη δυστυχία των άλλων. Εκστομίζετε ψεύδη με τα οποίο ακόμα και ένα παιδί του Δημοτικού θα προβληματιζότανε :

  • Ψέμα 1ο: Η διαπραγμάτευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κόστισε 86 δις. Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, το χρέος διογκώθηκε κατά 86 δις; Η αλήθεια βέβαια της συμφωνίας μας λέει ότι από τα 86 δις, τα 39.5 δις πήγαν για τοκοχρεολυσία παλαιών δανείων, 17.8 δις τόκους, που αντικαταστάθηκαν με χαμηλότοκα δάνεια, 25 δις προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία περιορίστηκαν σε 5 δις. Τέλος, 7.3 δις πήγαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Άρα, μόλις τα 5 δις της ανακεφαλαιοποίησης αφορούν σε επιπρόσθετο δανεισμό.
  • Ψέμα 2ο: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διώχνει επιχειρήσεις!!! Η αλήθεια όμως φαίνεται στο ΑΕΠ της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: 2012 πτώση 7.1 %, 2013 πτώση 5.8 %, 2014 αύξηση 0.7 %. Η συνολική πτώση της πενταετίας έφθασε στο 25% του ΑΕΠ. Από την άλλη είχαμε οριακή πτώση 0.1% το 2015 και αναμένεται άνοδος το 2016. Η «επιχειρηματικότητα» που εννοεί ο κ. Μητσοτάκης περιγράφεται ως εξής: «κέρδη στο εξωτερικό, δάνεια στο εσωτερικό (ΚΥΡΗΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ)…πληρώνει η κοινωνία…!».

Ανακοινώνονται μέτρα ανακούφισης των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων και ένα “nein” του Σόιμπλε ενεργοποιεί το Σόι-ΜΠΛΕ και αλλάζει άρδην την αρχική του πρόθεση στήριξης. Τυφλή υποταγή! Η δίψα για εξουσία ενώνει το κόμμα των δανειστών, ως μάχιμη εμπροσθοφυλακή όσων επιλέξει η σκληρή γραμμή εκ των δανειστών. Τι σου είναι όμως η κοινοβουλευτική αργκό… Δηλώνεις «παρών» όταν θέλεις πραγματικά να είσαι απών.

Εξηγημένα πράγματα… Παρών χερ Σόιμπλε! Απών Ελληνίδες Έλληνες!

 

41 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply