Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μοίρασε σε 2.000 δημότες ο Δήμος Μεσσήνης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

 

 “ΕΙΝΑΙ η τρίτη φορά από την ημέρα που αναλάβαμε, όπως και πέρυσι το Πάσχα, που προσπαθούμε να δείξουμε σαν Δημοτική Αρχή το κοινωνικό μας πρόσωπο, το οποίο μας ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, από έργα ή άλλους τομείς”, επεσήμανε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος στάθηκε για μια ακόμη φορά, ειδικά σε αυτόν τον δύσκολο καιρό της κρίσης, στον παράγοντα, άνθρωπος. “Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου πρέπει να φαίνεται και εμείς, σε αυτόν τον τομέα, κάνουμε ότι μπορούμε και νομίζω πως ήδη σημειώνουμε επιτυχία. Πέρυσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, προσφέραμε πάρα πολλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στην προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται πραγματικά σε άσχημη κατάσταση”, ανέφερε ο κ. Τσώνης και στάθηκε στη φετινή προσπάθεια, που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης καθώς μεταξύ άλλων, συγκεντρώθηκαν διάφορα προϊόντα, τρόφιμα, κρέας και λάδι. “Φέτος, ο αγώνας που κάναμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όχι απλώς σημείωσε επιτυχία, αλλά ξεπερνάει και κάθε προσδοκία”, τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν, εμπιστευόμενοι το έργο της Δημοτικής Αρχής και κατανοώντας την κατάσταση. “Στόχος μας, είναι όχι απλώς να μοιράσουμε κάποια τρόφιμα, στις 500 περίπου οικογένειες που αναλογούν και σε 2.000 άτομα συνολικά, για τα Χριστούγεννα, αλλά να γίνει το ίδιο και την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα, ώστε καμία απολύτως οικογένεια, να μην περάσει φτωχικά τουλάχιστον τις γιορτές”, δήλωσε ο κ. Τσώνης, ο οποίος επεσήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια, η πρωτοβουλία αυτή, να επεκταθεί καθόλη τη διάρκεια του έτους.

tsonis-1

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟ 2017
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ 

 
“Ο πρώτος μας και βασικός στόχος λοιπόν, για το νέο έτος, είναι να μην υπάρχει ούτε ένας δημότης που να πεινάει, ενώ ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, στοχεύουμε στην υλοποίηση προγράμματος συσσιτίου”, δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου, για τον αγώνα που καταβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. “Πιστεύω πως θα είναι μια καινούρια χρονιά για εμάς, σε ότι αφορά στην κοινωνία που δοκιμάζεται και τον άνθρωπο, που για εμάς βρίσκεται στο επίκεντρο και για το 2017”, τόνισε ο κ. Τσώνης, που ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία και κοινωνικού φαρμακείου, το οποίο πιθανότατα θα στεγαστεί στο χώρο των ΚΕΠ, τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα στο πρώην Ειρηνοδικείο και θα λειτουργήσει περίπου το Πάσχα. 

Στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών της Μεσσήνης, στάθηκε, μιλώντας εκ μέρους της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Τσερπές. Ο κ. Τσερπές, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες και τους χορηγούς, που αντιλαμβανόμενοι την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία λόγω της κρίσης, έχουν περιέλθει πάρα πολλοί κάτοικοι και στην εν λόγω περιοχή, διέθεσαν όλα αυτά, τα απαραίτητα για κάθε σπίτι προϊόντα. “Έχουν συγκεντρωθεί τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλα, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, αλλά  και κρέας. Σαν Επιτροπή, στηρίζουμε την άοκνη προσπάθεια του δημάρχου, η οποία φέρει αποτελέσματα και θα ανακουφίσει περισσότερες από 500 οικογένειες και σχεδόν 2.000 άτομα».

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

22 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply