ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήρε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία-σκάνδαλο για ασυλία συνεταιριστών!

0

 

ΤΗ ΦΡΑΣΗ «αυτά που έφτυναν τώρα τα λούζονται» χρησιμοποιούν βουλευτεί της αντιπολίτευσης για να σχολιάσουν την κίνηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν τροπολογία για αναστολή διώξεων κατά διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών.

Όμως ο θόρυβος που σηκώθηκε έκανε πολλούς να θυμηθούν. Οτι παλαιότερα όταν είχε φέρει ανάλογης τροπολογία η κυβέρνηση Σαμαρά την κατήγγειλαν ως «σκάνδαλο». Έτσι επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις και τελικά η  τροπολογία απεσύρθη πριν το θέμα λάβει διαστάσεις. Πρόκειται, σύμφωνα με την i-efimerida.gr, για την υπ’ αριθμόν 869 τροπολογία που υπέγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Λάππας , Στ.Αραχωβίτης (Λακωνίας), Π.Βράντζα και Π.Κοζομπόλη (Μεσσηνίας) με την οποία ζητείτο να ανασταλούν διώξεις κατά διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ή η πτώχευση των αγροτικών συνεταιρισμών. 

Όμως η  τροπολογία που κατέθεσαν είναι πανομοιότυπη με τροπολογία που είχε φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά στα τέλη του 2013, την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κατήγγειλε ως σκάνδαλο. 

Μάλιστα  η  συγκεκριμένη «τροπολογία Σαμαρά» είχε καταγγελθεί και από τη «Μαύρη Βίβλο» που είχε εκδώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ήταν ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα «σκάνδαλα Σαμαρά». Συγκεκριμένα στις σελίδες 80, 81 και 82 της «Μαύρης Βίβλου» σε κείμενο με τίτλο “Στο πνεύμα των Χριστουγέννων : Ασυλία και στις διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιρισμών”,  μεταξύ άλλων αναφερόταν : “Την ίδια ώρα που αγρότες διώκονται , παραπέμπονται και καταδικάζονται σε ποινές πολύμηνης φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις , για τις οποίες καμία πρόταση παραγραφής του αξιοποίνου δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση Σαμαρά , οι κυβερνώντες φρόντισαν προκλητικά να παράσχουν ποινική, αστική και φορολογική ασυλία στα στελέχη των αγροτικών οργανώσεων, που ελέγχονται μεταξύ άλλων για οικονομικές ατασθαλίες”. 

Αλλα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά που είχε διεξαχθεί στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο είχε επικαλεστεί και πάλι τη συγκεκριμένη ρύθμιση της κυβέρνησης Σαμαρά ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς. 
Τελικά οι πληροφορίες πως η Ν.Δ ετοίμαζε σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του κ. Τσίπρα στην Ολομέλεια είχε  ως αποτέλεσμα η τροπολογία το βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθεί.

Υ.Γ.: Μήπως μπορεί να μας απαντήσει η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη αν η υπογραφή της στην εν λόγω τροπολογία έχει σχέση με τις «δικαστικές περιπέτειες» του συνεπώνυμού της Προέδρου της πρ. ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασ. Κοζομπόλη; Ρωτάω γιατί μαθαίνω ότι ο εν λόγω αξιότιμος κύριος, γνωστός δεξιός της περιοχής, εμφανίζεται ως όψιμος νέο-«Συριζαίος» με αξιώσεις για νέα καριέρα στο… αριστερό συνεταιριστικό κίνημα! Κάθε απάντηση δεκτή…

 

Θ.Τ.

 

Leave a Reply