ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Σε δραματική κατάσταση οι επαγγελματοβιοτέχνες που τους χτυπάει η κρίση παντού!

0

 

ΣΤΟ… όριό τους, έχουν περιέλθει οι περισσότεροι επαγγελματίες και στη Μεσσηνία, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά και ποικίλα. Οριακή, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι η κατάσταση των περισσότερων από τους 1.200 επαγγελματίες, μέλη των 20 διαφορετικών Σωματείων της ΟΕΒΕ.

«Οι εξελίξεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν και έρχονται να προστεθούν στην πτώση του τζίρου, λόγω της ανέχειας του κόσμου», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος περιέγραψε ανάγλυφα τα νέα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί. «Καθημερινά, βλέπουμε την κατάσταση να χειροτερεύει. Για παράδειγμα, στον κλάδο με τον οποίο εγώ ασχολούμαι από τους πολλούς της Ομοσπονδίας μας, αυτόν που έχει να κάνει με τα οχήματα. Παρατηρούμε στο δρόμο, αυτοκίνητα, πραγματικό δημόσιο κίνδυνο, χωρίς φρένα και λάστιχα τα οποία πλέον οι ιδιοκτήτες τους, δεν μπορούν να συντηρήσουν», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε πως μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται στην Καλαμάτα, για μια εκτεταμένη συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. «Θα μας επισκεφθεί μαζί με έναν ειδικό συνεργάτη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος,  προκειμένου να ενημερωθούμε για τα νέα δεδομένα και να απαντήσει στα ερωτήματά μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως πιθανότητα θα επισκεφθεί το νομό και ο γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης.
Μεταξύ, άλλων σειρά σοβαρών θεμάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραμένει η χρήση των POS, το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού, της ρύθμισης οφειλών προς τις ΔΟΥ – τα Ασφαλιστικά Ταμεία – τους Δήμους, της υπερφορολόγησης και των υψηλών συντελεστών έμμεσων και άμεσων φόρων και το παρεμπόριο.

Γ.Α.

Leave a Reply