ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν φοβούνται και δεν κινούνται στο σκοτάδι της διαπλοκής!

0

 

triantosΤου Νίκου Τριάντου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ φίλες και φίλοι, οι ξεχωριστοί ξεκάθαροι άνθρωποι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανένα.

ΕΚΕΙΝΟΙ που ξέρουν ποιοι είναι και που πάνε. Αυτοί που δεν μασάνε τα λόγια τους.

ΜΙΛΑΝΕ με ντόμπρες και ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν μπερδεύουν τις λέξεις τους. Δεν φοβούνται και δεν κρύβονται για να πουν αυτό που θέλουν. Μιλάνε με τη γλώσσα της ψυχής τους. Οι συλλαβές τους είναι καθάριες σαν το βλέμμα τους. Και βγαίνουν ατόφιες απο την καρδιά τους.

ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΝ να σε κοιτάξουν στα μάτια και να σου πουν την αλήθεια.

ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΟΥΝ όσα οι άλλοι δεν έχουν την τόλμη. Κάνουν την διαφορά με το τσαγανό που τους διακατέχει. Με τον τσαμπουκά που τους διακρίνει.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ μάθει να προσποιούνται για να κερδίσουν αυτό που θέλουν.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ με τις ψυχές των ανθρώπων. Δεν εκμεταλλεύονται συναισθήματα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ πάντα να διεκδικούν και να κερδίζουν αυτό που θέλουν. Δεν τους τρομάζουν οι σχέσεις. Δεν αποφεύγουν τις δεσμεύσεις.

ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να τσαλακώσουν την εικόνα τους. Γελούν με την καρδιά τους και δεν ντρέπονται να κλάψουν μέσα από την ψυχή τους.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ περισσότερα από  όσα αυτός ο κόσμος αντέχει. Αντέχουν περισσότερα από  όσα αυτός ο κόσμος τους δίνει. Μιλάνε λίγο. Γνωρίζουν πολλά.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ και ειλικρινείς σε όλα. Δεν τρομάζουν μπροστά στα συναισθήματα τους.

ΑΓΑΠΑΝΕ με πάθος. Δίνονται με όλο τους το είναι. Σέβονται τον σύντροφο τους και του φέρονται όπως του αξίζει.

ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τα αισθήματα του για να πετύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν του προκαλούν ανασφάλεια και φοβίες.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ τον προστατεύουν και τον φροντίζουν επιδεικνύοντας την αγάπη τους σε κάθε ευκαιρία.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στις πράξεις και όχι στην θεωρία. Δεν τους αρέσουν τα μεγάλα κούφια λόγια.

ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ η ποιότητα και όχι η ποσότητα, η ειλικρίνεια και όχι η υποκρισία. Δεν κρύβουν αυτό που είναι.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ είναι περήφανοι για αυτό και το βροντοφωνάζουν με κάθε τους κίνηση. Το διαλαλούν σε κάθε τους βλέμμα. Απεχθάνονται το ψέμα. Αγαπούν την γνησιότητα. Μισούν την υποκρισία.  Δεν μιμούνται και δεν αντιγράφουν ρηχά είδωλα.

ΕΚΤΙΜΟΥΝ αυτά που τους προσφέρουν οι γύρω τους και αναγνωρίζουν την αξία σε κάθε άνθρωπο. Τους χαρακτηρίζει η αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν. Η αυτογνωσία που τους διακρίνει. Ξέρουν τι θέλουν και δεν το ψάχνουν σε κάθε σταθμό που θα τους βγάλει η διαδρομή τους.

ΠΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ στα πόδια τους και δεν τρικλίζουν σε κάθε τους βήμα. Δεν κοροϊδεύουν και δεν υποτιμούν τους ανθρώπους. Αντιμετωπίζουν τις μικρότητες με αδιαφορία. Τις κακίες με περιφρόνηση. Τα δύσκολα με αξιοπρέπεια και χιούμορ.

ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ τον σεβασμό σου. Τον κερδίζουν με την στάση τους. Δεν διεκδικούν την προσοχή σου. Την κερδίζουν με την συμπεριφορά τους.

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ για το τσαγανό και την αμεσότητα τους. Για την απλότητα και την ευθύτητα τους. Γελάνε δυνατά. Σου χαμογελούν εγκάρδια.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να σου δείξουν την συμπάθεια τους και δεν αποκρύπτουν τις αντιπάθειες τους. Δεν συναναστρέφονται με τον όχλο.

ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ και «καρδιακούς» φίλους. Δεν περιπλανιούνται άσκοπα σε τούτο τον κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ μία σταθερή πορεία και δεν παρεκκλίνουν σε κάθε στροφή της ζωής τους.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την ανάγκη της επιβεβαίωσης από κανένα. Δεν επιδιώκουν την επιβράβευση από τους άλλους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ σθεναρά στο ρεύμα και δεν παρασύρονται από εμπάθειες και κακόβουλες επιρροές.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ με πάθος τις απόψεις τους και δεν κρύβονται από ανθρώπους και καταστάσεις.

ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ και δεν ξέρουν να κρύβονται στα σκοτάδια. Δεν θα τους συναντήσεις σε μυστικά δείπνα ούτε σε κλειστές συναγωγές. Δεν θα τους δεις να τριγυρίζουν στα υπόγεια και τα καταγώγια αυτού του κόσμου.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΙΣ εκεί όπου υπάρχει φως και καθάριος ουρανός. Εκεί όπου τελειώνει το ουράνιο τόξο.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ τους οδηγεί πάντα η ψυχή τους. Είναι αυτοί οι λίγοι και σπάνιοι που τολμούν να είναι ο ξεκάθαρος εαυτός τους. Γιατί απλά δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανένα.

***

ΜΕ ΑΥΤΑ σας αφήνω σήμερα και σας εύχομαι υγιέστατη και παραγωγική ημέρα. Και όσοι βιάζεστε για τα κάλαντα πηγαίνετε εκεί στον Περιμετρικό, όπου ο Αλέξης θα κόψει την «κορδέλα» του  Περιμετρικού για την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου του ΜΟΡΕΑ με τα ακριβά διόδια!

ΕΚΕΙΝΑ που ως αντιπολίτευση ο σημερινός πρωθυπουργός μας προέτρεπε να μην πληρώνουμε! Καλημέρα σας…

Leave a Reply