Στην Καλαμάτα σήμερα για τα εγκαίνια του Περιμετρικού ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα εγκαινιάσει στο ύψος της γέφυρας του Νέδοντα τον Περιμετρικό δρόμο, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε. Αυτή είναι και η πρώτη ολοκλήρωση τέτοιου έργου στην Ελλάδα, ενός έργου  που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 με σύμβαση παραχώρησης. Πρόκειται για το τελευταίο εναπομείναν τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, μήκους 12 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο περιλαμβάνει έξι κόμβους και μια γέφυρα. Το κομμάτι από την Θουρία έως και την Αρτέμιδος, παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τους υπουργούς υποδομών Χρήστο Σπίρτζη,  Επικρατείας Χριστόφορο Βερναδάκη και αναπληρωτή Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, το Σάββατο 19 Νοέμβριου, ενώ τελικά, ύστερα από σειρά αναβολών και συζητήσεις επί συζητήσεων, σήμερα θα… κοπεί η κορδέλα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας που θα προσπαθήσει να στείλει με αφορμή την ολοκλήρωση του δρόμου, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το… μέλλον, θα πραγματοποιήσει δυο συμβολικές επισκέψεις. Στις 11:30 θα επισκεφθεί το 1ο Ειδικό Σχολείο, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 12:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια θα μεταβούν στη γέφυρα του Νέδοντα όπου θα παραδώσουν στην κυκλοφορία ολόκληρο τον Περιμετρικό Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη σημασία της ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου (είναι ο πρώτος) με σύμβαση Παραχώρησης από το 2008, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες θα αναφερθεί τόσο στην Ολυμπία Οδό, όσο το τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό και το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος του άξονα μέχρι Πύλο και Μεθώνη.

Πάντως, όπως δήλωσε χθες στο Best ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κόψει κορδέλα γιατί τα εγκαίνια δεν ταιριάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, απλά θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τόνισε μάλιστα ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες που τα πληρώνουν και όχι στα πολιτικά κόμματα!

65 Συνολικές προβολές, 61 Σήμερα

Leave a Reply