ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ στο πανελλήνιο από σύγχρονη υπόθεση δουλείας στο Ναύπλιο

0

Σοκ στο πανελλήνιο από την υπόθεση σύγχρονης εμπορίας ανθρώπων που αποκαλύφθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα, στην κατά τα άλλα υπέροχη πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύσας της χώρας. Χθες, το πρωί παραμονή Χριστουγέννων, σε χωριό της περιοχής, συνελήφθησαν ένας 59χρονος και ένας 29, οι οποίοι με τη βία κρατούσαν επτά Ρουμάνους από 18 έως 28 ετών, για να δουλεύουν στα χτήματα.
Για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, αναζητούνται από την Αστυνομία ένας ακόμη Έλληνας 35 ετών καθώς και ένας 27χρονος Ρουμάνος, ως συνεργοί.
Η Αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση από τις αρχές του μήνα, οπότε και η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, είχε πληροφορίες για τον 27χρονο Ρουμάνο που αναζητείται. Οι  πληροφορίες αυτές, ήθελαν τον Ρουμάνο να παραδίδει τους επτά ομοεθνείς του στον 59χρονο, τον 35χρονο και τον 29χρονο από το Ναύπλιο, υποτίθεται για δουλειά, κάτι ωστόσο που εξελίχθηκε σε πραγματική υπόθεση δουλείας, στη χώρα και μια πόλη του Πολιτισμού, εν έτη 2016. Οι αχαρακτήριστοι άνδρες, απειλούσαν τους αλλοδαπούς έχοντας κρατήσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και φέροντας όπλο που κατείχαν παράνομα, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν χωρίς να αμείβονται.

Leave a Reply