ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλαντα και τραγούδια στον Μητροπολίτη και Χριστούγεννα στην ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

0

 

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν σήμερα παραμονή την Χριστουγέννων, στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας  Χρυσόστομο, ομάδες παιδιών και χορωδίες φορέων της πόλης.

Μεταξύ αυτών στρατιώτες από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης δέχθηκε επίσης, την επίσκεψη του μεσσηνίου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Καπέλιου . 

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους για την επίσκεψή τους και ευχήθηκε πατρικά για υγεία, ευτυχία και προκοπή προσωπική και οικογενειακή.

Χριστούγεννα

Επίσης με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε την Χριστουγεννιάτικη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ανεγνώσθη η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτη από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σαραντόπουλο.

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο κήρυγμα του, ανέλυσε τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους υγεία, ομόνοια και προκοπή.  Ταυτόχρονα αναφερόμενος στη σημερινή κρίση, καυτηρίασε την απουσία της ειλικρίνειας στης σχέσης μεταξύ των ανθρώπων.”Αυτός ο τόπος μπορεί να ξανά βρει τον δρόμο του “,τόνισε χαρακτηριστικά. Αρκεί να επενδύσουμε ξανά σε αυτό που ονομάζεται ιστορία και πολιτισμός κατέληξε. 

 

 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

 

Φωτορεπορτάζ

 

 

Leave a Reply