ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και χειμερινός προορισμός η Καλαμάτα με αρκετούς επισκέπτες στην πόλη για τα Χριστούγεννα!

0

 

ΑΡΚΕΤΟΙ είναι οι επισκέπτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου που συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεν είναι ο νούμερο ένα χειμερινός προορισμός! 

Η κίνηση στην πόλη και κυρίως στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, καταγράφηκε τα Χριστούγεννα αυξημένη και συνεχίζει και ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Στο επίκεντρο, βρέθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες θα συνεχισθούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά, με ξεχωριστή σήμερα στις 12 τα μεσημέρι της συναυλία με τους «Brass and Friends», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τη Δημοτική Φιλαρμονική πόλης.
Στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», η Κινηματογραφική Λέσχη με είσοδο ελεύθερη, θα προβάλει Χριστουγεννιάτικα Κινούμενα Σχέδια, για παιδιά από 2 ετών, ενώ αύριο, ξεχωριστό στην κεντρική πλατεία θα είναι το «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τα Παιδικά Χωριά SOS.
Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού και άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες από την Έφη Αγγελοπούλου, εθελόντρια εμψυχώτρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και στις 12:00, θα ψαλλούν ύμνοι και μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική της πόλης. Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 11 το πρωί ο Αϊ-Βασίλης θα περάσει από τα
παραμυθόσπιτα, ενώ στις 12:00 θα γίνει αφήγηση του παραμυθιού «Η θυγατέρα του Μάγου της άσπρης πέτρας», από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Μισή ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία θα… αναβιώσει το παραμύθι «Το μαγεμένο ρολόι της Πρωτοχρονιάς», δραματοποιημένο από τη Γιώτα Φλέσσα, ενώ στις 11:30 το βράδυ, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη εκδήλωση γι την υποδοχή του νέου έτους.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε τους επισκέπτες για την προτίμηση που δείχνουν στην Καλαμάτα και, μαζί με τις ευχές του, ζήτησε να βοηθήσουν κάτοικοι και επισκέπτες, ώστε να είναι η πόλη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεδομένου ότι, σε σχέση με 6 χρόνια πριν, έχει απομείνει το μισό προσωπικό για την Καθαριότητα.

Γ.Α.

Leave a Reply