ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΩΡΑ «ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Υποτονική η κίνηση στη χριστουγεννιάτικη αγορά

0

 

ΜΠΟΡΕΙ η κίνηση στην πόλη της Καλαμάτας να ήταν τα Χριστούγεννα και να παραμένει αρκετά καλή, ωστόσο η αύξηση αυτή, δεν μεταφράστηκε σε αριθμούς όσον αφορά και στις αγορές στα καταστήματα. Αυτοί που δούλεψαν, ήταν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες της εστίασης, καθώς για τα εμπορικά καταστήματα τα φετινά Χριστούγεννα, ήταν τα χειρότερα όλων των τελευταίων ετών. «Η κίνηση όλο τον Δεκέμβριο, ήταν υποτονική», δήλωσε στη «Φ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της. «Περιμέναμε την τελευταία  εβδομάδα των Χριστουγέννων να δουλέψουμε, όμως η κίνηση, ήταν πραγματικά φρικτή», ανέφερε η κα Ψηλάκη, η οποία εναπόθεσε τις ελπίδες της, στην εβδομάδα που ξεκίνησε μόλις χθες, οπότε και άνοιξαν και πάλι, μετά τις αργίες τα καταστήματα, ενόψει της Πρωτοχρονιάς. «Ελπίζουμε τώρα, την τελευταία εβδομάδα, να αυξηθεί λίγο η κίνηση με αφορμή την ανταλλαγή δώρων που συνηθίζουμε να κάνουμε», ανέφερε η πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η οποία επεσήμανε πως από τα εμπορικά, αυτά που είχαν ελάχιστη κίνηση, ήταν τα καταστήματα με τα είδη δώρων και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια. 

Εκτός από την ανέχεια, οι καταναλωτές αυτόν τον μήνα που εκπνέει, πρέπει να πληρώσουν φόρους, τέλη κυκλοφορίας και άλλα έξοδα, ενώ… δεν ξεχνούν πως έρχονται πολύ σύντομα και οι χειμερινές εκπτώσεις.   «Έχουμε επίσημες εκπτώσεις, τέσσερις φορές το χρόνο, ενώ άπειρες είναι καθόλη τη διάρκεια του έτους κι οι προσφορές», ανέφερε η κα Ψηλάκη και συνέχισε. «Στο πλαίσιο της απελπισίας τους οι επαγγελματίες, κάνουν προσφορές για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν λίγα χρήματα και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά, θα ήθελα τις παλιές εκπτώσεις, που έμπαιναν δυο φορές το χρόνο, έτσι ώστε  να έχει νόημα και να είναι και μεγάλες αληθινές», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η οποία επεσήμανε πως με τόσες εκπτωτικές περιόδους, αλλά και λόγω της κρίσης, οι επαγγελματίες πωλούν σε πολύ καλές τιμές καινούρια εμπορεύματα. Σ’ αυτό έχουν συνδράμει και οι βιότεχνες, αφού όλοι οι προμηθευτές αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές των προϊόντων.
Τα καταστήματα, ενόψει της Πρωτοχρονιάς θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή ανοιχτά από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο παραμονή από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή και την Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά.  

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

126 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply