ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικα και άλλα

0

PANTESΤου  Θανάση  Παντέ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ήταν και πέρασαν και φέτος και από την παραμονή στο ηλιόλουστο θάμβος της μέρας, η αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων χαιρόταν με τον τρόπο της. 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία βεβαίως πρωταγωνιστούσε και το κατ’ ευφημισμόν Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν επίκεντρο της προσοχής των μικρών και ως εκ τούτου των μεγάλων συνοδών τους. 

ΤΟΣΟ την παραμονή όσο και ανήμερα, ο καλός καιρός βοήθησε καθοριστικά ώστε τα Χριστούγεννα να είναι γεμάτα ζωηράδα και κινητικότητα. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ χωρίς χιόνια λοιπόν στην Καλαμάτα και με καιρό χαρά Θεού. 

ΚΑΤΙ τέτοια βλέπουν όσοι μας ζηλεύουν και σκάνε από το κακό τους, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. 

ΑΣ ΕΙΝΑΙ όμως, θα τους περάσει κάποτε. Ως τότε θα βράζουν απλώς στο ζουμί τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ με τη νυχτερινή κινητικότητα οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. 

Ο ΓΑΜΠΡΟΣ που εμφανίστηκε κεφάτος στο λόμπι του Elite και με τις σακούλες ανά χείρας γεμάτες δώρα, έκανε λόγο για ξεφάντωμα όπου πέρασε και τα πιπίνια τον αποθέωσαν. 

ΓΑΜΠΡΟΣ βέβαια είναι αυτός και ό,τι θέλει λέει!!! 

Ο ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ πάντως, που είναι πιο σεμνός αλλά και περισσότερο πιπινάτος, απέφυγε την εμφάνιση του στα στέκια του κέντρου. 

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ωστόσο αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα στο YIAMAS, όπου γινόταν το αδιαχώρητο, κερνώντας τις αιθέριες υπάρξεις και προκαλώντας εγκωμιαστικά σχόλια από φίλους του, καθώς και το προσωπικό του YIAMAS, που γι’ άλλη μια φορά έδωσε ρεσιτάλ στην εξυπηρέτηση των πελατών κερδίζοντας τα εύσημα. 

Ο ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΝΗΣ έκανε πάλι το θαύμα του.  

ΚΑΘΕ πρωί από το χάραμα κιόλας πάει στου Λεωνίδα το καφέ (Μακεδονίας και Θεμιστοκλέους) και αφήνει 15 ευρώ να κεραστούν τα φιλαράκια του θα πάνε εκεί προς το μεσημέρι. 

ΚΙ ΟΤΑΝ λέμε φιλαράκια, εννοούμε βέβαια τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο με την παρέα του, τον Πωλ Κέρμπουρι και λοιπούς. 

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι γνωστό πως οι τρείς τους αποτελούν το γνωστό πλέον τρίο καμπαλέρος που και φωτογραφημένοι έχουν κοσμήσει τη στήλη στο παρελθόν και θα την κοσμήσουν στο μέλλον, δικαιολογημένα άλλωστε αφού η δράση τους είναι συνεχής. 

ΤΩΡΑ μάλιστα που άνοιξε και το καφέ του Λεωνίδα, ποιον την πιάνει την τριάδα που τα έχουν να γίνουν ανάρπαστοι με τον τρόπο τους. 

***
ΘΕΑΤΡΙΚΗ πανδαισία Χριστουγεννιάτικα στην Καλαμάτα που παρουσιάζονται στο ΔΗΠΕΘΕ κερδίζοντας το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού της πόλης. 

ΧΘΕΣ το μεσημέρι στις 12 και στις 15.30 παρουσιάστηκε «Το καράβι με το φόβο» από την ομάδα «Λα Στράντα» και αύριο παρουσιάζεται η παράσταση «Με αγάπη Μάγια Μελάγια» που παίζει και τραγουδάει η Μίνα Χειμώνα. 

ΓΙΑ τη Μάγια Μελάγια που έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου 2014, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε χθες στη «Μπουκαδούρα».

***

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ μια πρόσφατη φωτογραφία του Ευκλείδη Τσακαλώτου συνειδητοποίησα την ομοιότητά του με τον El Dura, που πρόσφατα έκανε την επανεμφάνισή του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά. 

Ο DURA διανύει  περίοδο μεγάλης φόρμας και έχει θυμώσει για τα καλά με την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα που φέτος δοκιμάζεται έντονα. 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε και σκοπεύει σε δραστικές παρεμβάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. 

ΟΡΕΞΗ έχει, σχέδια έχει, ας ανησυχήσουν όσοι δεν έχουν. 

Ο ΚΟΜΗΣ της Βαλύρας είναι εδώ και έτοιμος για δράση.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και εύχομαι να περάσατε καλά τις μέρες των εορτών, που έτσι κι αλλιώς συνεχίζονται. 

 

 

Leave a Reply