ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σύσκεψη για τις ευθύνες του «Μορέα» καθυστερεί αλλά υπόσχεται αντιπλημμυρικά!

0

ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Καλαμάτα στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, η σύσκεψη για τις τυχόν ευθύνες του Μορέα, η οποία δεν φαίνεται να προγραμματίζεται, με την εταιρεία ωστόσο, να προσανατολίζεται, να συνδράμει στην αντιπλημμυρική οχύρωση της περιοχής, αναγνωρίζοντας προφανώς μέρος της ευθύνης. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια έργα θα κατασκευαστούν και ποίου οικονομικού μεγέθους θα είναι. Το θέμα, έθεσε χθες στον δήμαρχο στο πλαίσιο των ερωτήσεων πριν την καθορισμένη συνεδρίαση του Σώματος, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Νίκα και για τα ζητήματα της πόλης, που τέθηκαν στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, που όπως είχε δηλώσει μια ημέρα νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, είναι αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή. «Ο δρόμος αυτός,

συνδέεται με τη Δυτική παραλία και την ανάπτυξή της, όπως και τη μη διχοτόμηση του Ασπροχώματος, ένα έργο μελετητικά ώριμο 100%, για το οποίο συζητάμε10 χρόνια στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια Αν ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία, λογικά θα… παραπεμφθεί στις καλένδες και για την Καλαμάτα είναι σημαντικό ζήτημα ανάδειξης και αξιοποίησης της Δυτικής παραλίας έως και τον Πάμισο», ανέφερε ο δήμαρχος, οποίος επεσήμανε πως όταν φτάσει η προμελέτη, θα τοποθετηθούν οι τεχνικοί και όλοι όσοι εμπλέκονται.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Ο δήμαρχος ανέφερε και πάλι το θέμα του αεροδρομίου και την επιτακτική ανάγκη τεσσάρων υπαλλήλων, ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα για πτήσεις, αλλά και στη Δυτική Παραλία και τα περίφημα 49 στρέμματα για τα οποία όπως είπε, ο πρωθυπουργός ρώτησε αν είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. «Ευτυχώς δεν είναι στα 3.500 ακίνητα που θα περάσουν όλα στο υπερταμείο κι έτσι θα κανονίσει συνάντηση, προκειμένου να δούμε το θέμα, αφού η προστασία και η ανάδειξη των 49 στρεμμάτων είναι η «ανάσα» της Δυτικής Καλαμάτας», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα και για μια ακόμη εξέλιξη όσον αφορά στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία δεν είχε αναφερθεί στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, για την διεξαγωγή του οποίου θα διατεθούν στο Δήμο περίπου τα μισά χρήματα όσων απαιτούνται.  

 

ΕΥΧΕΣ… ΝΑ  ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Δημητρούλια αναφορικά με τα απορρίμματα ο δήμαρχος ανέφερε με νόημα πως τα τελευταία 30 χρόνια, όλοι οι φορείς έχουν δει όλες τις πιθανές μεθόδου για ένα θέμα που είναι πλέον κεντρικής στρατηγικής. «Το πρόβλημα είναι ότι και η κεντρική στρατηγική ίσως να μην πάει καλά, γιατί ο αλλάζοντας οι υπουργοί, αλλάζουν και οι απόψεις και αύριο, τελειώνει η προθεσμία που θα μπορούμε να πάρουμε τα 68 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ που μας έχουν επιμεριστεί σε επίπεδο Πελοποννήσου. Εύχομαι και ελπίζω η Ε.Ε. να το παραβλέψει για λίγο ώστε να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει», δήλωσε ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως φορείς, έχουν φτάσει μέχρι την Αλάσκα για να βρουν λύσεις.

 

277 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply