ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χιόνι στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου χωρίς προβλήματα

0

ΕΝΩ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ «ΣΑΡΩΣΑΝ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΧΙΟΝΙΣΕ χθες, στις ορεινές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, στον Ταΰγετο. Το όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο δε συνοδεύθηκε από προβλήματα, δεδομένου ότι η συγκοινωνία με τη Σπάρτη, μέσω της παλιάς εθνικής οδού που διασχίζει τον Ταΰγετο, διεξήγετο με τη βοήθεια αλυσίδων, ενώ ήταν δυνατή η πρόσβαση και σε όλες τις ορεινές Κοινότητες του Δήμου.

Η χιονόπτωση είχε μεγαλύτερη ένταση μεταξύ 8 και 11 το πρωί, ενώ αργότερα έγινε ηπιότερη. Από τις 2 μ.μ.  και μετά, για τη μετάβαση στη Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου δεν απαιτούνται αλυσίδες. Επισημαίνεται, όμως, ότι τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθεί παγετός, οπότε οι αλυσίδες θα είναι απαραίτητες.
Ο Δήμος Καλαμάτας ήταν σε επιφυλακή, καθώς είχαν τεθεί σε ετοιμότητα 2 πυροσβεστικά 4×4 με αλυσίδες, 2 επιβατικά και 1 φορτηγό με αλυσίδες, καθώς και 2 JCB και ένα grader. Επίσης, με εντολή του Δημάρχου μετά από σύσκεψη που έγινε νωρίς το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, επισκέφθηκε τα χωριά της περιοχής Αλαγονίας με όχημα 4×4, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη σε κάποιο σημείο.
Σημειώνεται ότι αλάτι έχει διανεμηθεί στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ενώ υπάρχει και απόθεμα.
Η επιφυλακή θα συνεχισθεί όσο διαρκέσουν η χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

Προβλήματα πάντως φαίνεται να έχουν προκύψει τόσο στην πόλη, όσο και σε δημοτικές κοινότητες από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από χθες βράδυ και που η έντασή τους έφθασε μέχρι τα 9 μποφόρ, ξεριζώνοντας δέντρα, παίρνοντας σκεπές και δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Leave a Reply