ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στην εκπαίδευση με τη νέα χρονιά

0

Το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς δίνει τον ρυθμό για τις συζητήσεις που θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες του τριετούς πλάνου του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση, αλλά και τον τρόπο καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

 Ήδη, μέσα στον Ιανουάριο, αναμένονται η ενδιάμεση έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α., η οποία θα δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 20 Ιανουαρίου.

Θα γίνει επίσης έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων,στην οποία θα παρευρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στις 14 του μηνός.
Περιμένουμε επίσης την έναρξη των συζητήσεων στηΔιαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (πιθανότατα από την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου).
Αναλυτικότερα, στην ενδιάμεση έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. αναμένεται να περιλαμβάνονται προτάσεις για τις διαδικασίες διαμόρφωσης του προϋπολογισμού των δαπανών της Εκπαίδευσης, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση της παιδαγωγικής αυτονομίας των σχολείων και των ΑΕΙ, προτάσεις για την αποτελεσματικότερη σχολική διοίκηση και για την επιμόρφωση των στελεχών της Εκπαίδευσης, για την ανάπτυξη των ολοήμερων σχολείων, για την συγκρότηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και τη διασύνδεση ερευνητικών κέντρων και ΑΕΙ, καθώς επίσης και προτάσεις για τις διαδικασίες για την αξιόπιστη παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Όλα αυτά θα ληφθούν υπ’όψιν για την πορεία και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στο τριετές πλαίσιο που έχει θέσει το υπουργείο, ενώ η νέα, ολοκληρωμένη έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. για την Εκπαίδευση θα είναι έτοιμη σε έναν χρόνο περίπου από τώρα.

Leave a Reply