ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση με θέμα την υγεία και την πρόληψη διοργανώνει την Κυριακή στην Αθήνα η ΚΕΔΕ

0

Eκδήλωση με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, διοργανώνει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Η εκδήλωση, διοργανώνεται στo πλαίσιοo του 3ου forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας “Money Show”.

Η εκδήλωση με θέμα ” Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στους Δήμους” θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton στην αίθουσα Εσπερίδες από τις 12:00 έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Τις εργασίες θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαρακτηρίζει την πρόληψη και την προαγωγή υγείας στους Δήμους ως ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. 

Κατά την εκδήλωση δήμαρχοι και  αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν σε προγράμματα υγείας και πρόληψης θα αναφερθούν στα ΚΕΠ Υγείας και τις δράσεις τους ως καλές πρακτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης θα αναδειχθούν οι ευθύνες τόσο της Πολιτείας όσο και της Αυτοδιοίκησης στο κρίσιμο αυτό θέμα και πώς αυτές αναλαμβάνονται από τον καθένα.  «Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας που λειτουργούν στους Δήμους αποτελούν ένα καινοτόμο θεσμό μέσω του οποίου εγκαινιάσαμε μια καινούρια στρατηγική στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των πολιτών. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμείνει υγιής πολίτης και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας.  Εμείς βάλαμε τα θεμέλια, δουλέψαμε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε γιατί ο στόχος μας είναι: να έχουμε υγιείς συμπολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Leave a Reply