ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ύψη από χθες η τιμή της βενζίνης που σκαρφάλωσε στο 1,53 ευρώ!

0

 

«ΦΩΤΙΑ» πήραν και πάλι τα καύσιμα μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με τις τιμές να σκαρφαλώνουν στα ύψη. Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας katsarosστη «Φ» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Δημήτρης Κατσαρός, η αμόλυβδη έχει αυξηθεί 5 με 6 λεπτά και στα 10 λεπτά ανά λίτρο, έχει «κλειδώσει» η αύξηση του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου. Αυτή τη στιγμή η αμόλυβδη πωλείται 1,53 ευρώ.  και το πετρέλαιο κίνησης 1,25 ευρώ.

Πρόκειται για μια ακόμα αύξηση, παρότι ήδη οι τιμές είναι «τσιμπημένες» κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά οι οδηγοί που βλέπουν με τα ίδια χρήματα να βάζουν πολύ λιγότερη βενζίνη, λόγω

των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές των καυσίμων. «Ήδη τιμολογήθηκε η αύξηση στην αμόλυβδη 5 με 6 λεπτά, στο πετρέλαιο κίνησης 10 λεπτά και στο υγραέριο 10 λεπτά, ενώ όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης η αύξηση αυτή ίσχυε από την έναρξη της περιόδου την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο κ. Κατσαρός και συνέχισε. «Χθες βράδυ, το πολύ σήμερα νωρίς, θα έχουν αναρτηθεί στις επιγραφές όλων των πρατηρίων οι αυξήσεις, προκειμένου να γνωρίζουν οι καταναλωτές».

Η αύξηση αυτή έρχεται να καταστήσει απαγορευτική για πολλούς την κατανάλωση καυσίμων, με αποτέλεσμα πολλοί να περιορίζουν στο ελάχιστο, ακόμη και εντελώς τις μετακινήσεις τους. «Αυτοί που έβαζαν 10 και 15 ευρώ θα το σκεφτούν πάρα πολύ να μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πετρέλαιο θέρμανσης, που λόγω των γιορτών και του κρύου, κινήθηκε αρκετά καλά, για τα δεδομένα πάντα της κρίσης. «Το δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, με αφορμή και τις γιορτές, η ζήτηση ήταν πολύ αυξημένη. Οι παραγγελίες βέβαια ήταν μικρές, 100 και 200 λίτρα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε σε κανέναν», δήλωσε ο κ. Κατσαρός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος έχει ήδη αντιδράσει, ωστόσο προφανώς και λόγω της δέσμευσης της χώρας μας στους δανειστές, δεν ήταν εφικτή η μη επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους φόρους, μόνο στη βενζίνη, φτάνει το 1,17 ευρώ από το 1,53 ευρώ της τιμής του καυσίμου.

Γ.Α.

Leave a Reply