ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2017 λοιπόν

0

 

pantes325_03ΤΟΥ Θανάση  Παντέ

ΗΡΘΕ! Το 2017 είναι εδώ κι όσοι το περίμεναν το υποδέχτηκαν με τον τρόπο τους, όσο για τους υπόλοιπους είναι απλώς ένα ακόμα γεγονός να αλλάζει ο χρόνος κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

ΤΟ 2017 λοιπόν ήρθε και αν θα είναι γούρικο ή όχι θα το δείξει το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει και που εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει πολύ αισιόδοξες προοπτικές.

ΑΛΙΜΟΝΟ  ωστόσο αν μας πτοήσουν οι όποιες δυσοίωνες προβλέψεις δυσκοίλιων στοχαζόμενων επί της δυσκοιλιότητας της σκέψης τους!

ΤΟ 2017 είναι ήδη εδώ και πολλά θαυμαστικά μπορούν να το ακολουθήσουν και ήδη το ακολουθούν στην ένδοξη άφιξή του!!

ΤΟ 2017 είναι εδώ και τις μας επιφυλάσσει δεν το γνωρίζουμε και ούτε έχει νόημα να κάνουμε τους προφήτες βέβαια!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να προσπαθούμε να είμαστε καλά και να κάνουμε την επιβίωση καλύτερο τρόπο ζωής, όσο αυτό γίνεται και είναι εφικτό στις συγκεκριμένες δυσχερείς συνθήκες που μας περιβάλλουν.

ΤΟ 2017 το θεωρούν αρκετοί και ως έτος πρόωρων εκλογών. Δικαίωμά τους  να το υποστηρίζουν κι ακόμα να θεωρούν πως με τις εκλογές τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους επίσης αν ξαναπογοητευτούν αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να μας φορτώσουν ξανά την απογοήτευσή τους ούτε τις επιπτώσεις της.

***

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ με καλοκαιρία αν και κρύο είχαμε, όπως και τα Χριστούγεννα, στη Μεσσηνία κι όσοι είχαν την εντύπωση ότι θα δουν χιόνια στην περιοχή μας, μάλλον απογοητεύτηκαν.

ΑΥΤΟΙ βέβαια ήταν οι λιγότεροι, γιατί οι περισσότεροι που γνωρίζουν τη Μεσσηνία και ειδικότερα τις νότιες περιοχές της, ξέρουν καλά πως σπάνια χιονίζει τόσο χαμηλά παρά μόνο ψηλά στον Ταΰγετο.

Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ όμως δεν προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό υψηλών προδιαγραφών ελλείψει και σχετικών υποδομών κι όσοι αναζητούν χιόνια, σκι και άλλα σχετικά με το χειμερινό τουρισμό τα αναζητούν και τα βρίσκουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΜΕ ΑΥΤΑ τα δεδομένα λοιπόν, η επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα και φέτος είχε τα γνωστά χαρακτηριστικά και μη μας φαίνεται καθόλου περίεργο.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ δεν είναι χειμερινός προορισμός και όσοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνει, χαρά στο κουράγιο τους και την επιμονή τους!!

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ έκπληξη από πλευράς επισκεπτών στην πόλη αυτές τις μέρες είναι οι φίλοι του Σρι Τσινμοϊ που πραγματοποιούν στην Ελλάδα την παγκόσμια ετήσια συνάντησή τους και επέλεξαν την Καλαμάτα γι’ αυτό τον σκοπό.

ΠΟΙΟΣ είναι ο Σρι Τσινμόϊ όμως;

Ο ΣΡΙ ΤΣΙΝΜΟΪ γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές στις 27/8/1931 και πέθανε στις 11/10/2007 στη Νέα Υόρκη.

ΥΠΗΡΞΕ πνευματικός δάσκαλος, ποιητής, καλλιτέχνης και αθλητής και δίδαξε την τέχνη του διαλογισμού στη Δύση από το 1964 μέχρι το θάνατό του.

ΤΟ ΕΡΓΟ του Σρι Τσινμόϊ είναι πολυσχιδές και πολυεπίπεδο και περιλαμβάνει 1.500 βιβλία, 22.000 τραγούδια κ.ά. ενδιαφέροντα στοιχεία.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ βεβαίως για τεράστιας έκτασης πνευματική δημιουργία που όπως φαίνεται έχει βρει απήχηση σε διεθνές επίπεδο όπως αποδεικνύεται κι από τη συμμετοχή στην παγκόσμια συνάντηση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ λοιπόν είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου και λάτρεις της υγιεινής διατροφής στην οποία δεν περιλαμβάνουν το κρέας και τα ψάρια.

ΠΕΡΙΤΤΟ να ειπωθεί ότι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα ενώ εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν και για τη φιλοξενία τους στην πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο αυριανό φύλλο.

***

2017 λοιπόν και επιστρέφουν οι Γουηβέριοι, οι οποίοι και θα «απολογηθούν» βεβαίως για την απουσία τους, όπως βεβαίως και ο Ιωνάς Δραγουμάνος ο οποίος κάποια στιγμή θα συναντηθεί μαζί τους όπως θα διαπιστώσουν οι φίλτατοι αναγνώστες στις επόμενες συνέχειες των δύο αφηγημάτων που οσονούπω θα εμφανιστούν πάλι στη στήλη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες, καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σας εύχομαι.

ΤΟ 2017 να είναι ό,τι καλύτερο επιθυμείτε όλοι σας και όλοι μας βεβαίως.

Leave a Reply