ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαλλαγές εισφορών στα μπλοκάκια

0

Με το 2017 να κάνει ποδαρικό μέσα στους φόρους και την ακρίβεια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είδαν για πολλοστή φορά να μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Με τις νέες αλλαγές που ισχύουν εδώ και λίγες ημέρες, όσοι αμείβονται με μπλοκάκια καλούνται να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις αυξημένες εισφορές.
​Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών ωφελεί όσους έχουν χαμηλό εισόδημα από μπλοκάκι
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε διευκρινίσεις για το τι τελικά ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όσοι έχουν δύο εργοδότες, η εισφορά θα επιμερίζεται σε εργαζόμενο και εργοδότη, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από μισθωτή εργασία αλλά δεν έχουν έσοδα από το «μπλοκάκι» δεν θα πληρώνουν τίποτα.

Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε, επίσης, ότι το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών ωφελεί όσους έχουν χαμηλό εισόδημα από μπλοκάκι και διαβεβαίωσε πως θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις προκειμένου να διευθετηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, όπως οι εισφορές των δικηγόρων για το 2016.

Leave a Reply