ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Παράθυρο” Σκουρλέτη για εκλογές με το «μπαλάκι» σε Ν. Δ. – δανειστές για αποκλεισμό του ΔΝΤ!

0

 

Σε διαφορετική τροχιά σε σχέση με την υπόλοιπη κυβέρνηση κινούνται οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών αφήνει ανοιχτό! Παράλληλα, μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ, τονίζοντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους Γερμανούς, ενώ αναφορικά με την εκλολογία, ο ίδιος πέταξε το “μπαλάκι” αφενός στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και αφετέρου στο μπλοκ των δανειστών.

«Η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν από του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές. Θα σας έλεγα ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ότι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα ως και τα μέσα Φεβρουαρίου και τόνισε ότι καλύτερα είναι να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική. Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σόιμπλε και ΔΝΤ θα είναι αρνητική εξέλιξη κάτι όμως που δεν φαίνεται. “Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα”, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Leave a Reply