ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα ίδια επίπεδα η κίνηση στην αγορά της Μεσσήνης στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

0

 

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ για τα δεδομένα πάντα της εποχής, ήταν η κίνηση στην εορταστική αγορά και της Μεσσήνης, η οποία κινείται κυρίως με ντόπιους, αλλά και κατοίκους των χωριών της γύρω περιοχής. Η κατανάλωση, κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ όσοι ψώνισαν, αγόρασαν τα άκρως απαραίτητα, ζητώντας καλύτερες τιμές. «Παρά τις αντιξοότητες που είχαμε λόγω των καταστροφών και τον ζημιών που πάθανε οι ελιές, καθώς δεν είχαν απόδοση με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην πάρουν τα χρήματα που  περίμεναν, σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι, αφού οι αγρότες, στους οποίους εμείς «ποντάρουμε», πληρώθηκαν το υπόλοιπο της επιδότησης, ενώ βοήθησε και το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους», δήλωσε στη «Φ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Τσακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ικανοποιητική, για τα δεδομένα της  κρίσης την κίνηση στην εορταστική αγορά η οποία κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.  

Στο θέμα, μιλώντας στη «Φ» αναφέρθηκε και ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του παρατήρησε ότι η κίνηση τα Χριστούγεννα κυμάνθηκε σε πολύ καλύτερα επίπεδα απ’ ότι την Πρωτοχρονιά. «Στην πραγματικότητα, είχαμε δουλειά τις δύο τελευταίες ημέρες, την προπαραμονή και την παραμονή των Χριστουγέννων και δευτερευόντως της Πρωτοχρονιάς, οι υπόλοιπες ημέρες ήταν σαν τις καλές ημέρες μιας κανονικής περιόδου», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως οι περισσότεροι, αγόρασαν όσα πραγματικά είχαν ανάγκη για τον εαυτό τους και συμβολικά, φθηνά δώρα, όπως παντόφλες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ

Ο πρόεδρος και ο ταμίας τους Εμπορικού Συλλόγου της Μεσσήνης, στάθηκαν ιδιαίτερα στις εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα, αλλά και τις αρκετές ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους, οι οποίες ως φαίνεται κάνουν μόνο κακό. «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν προσφέρουν κάτι, άλλωστε έχουμε κρατήσει χαμηλά τις τιμές και πάντα κάνουμε κάτι καλύτερο στους καταναλωτές. Δε γίνεται να είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε διαρκώς εκπτώσεις, ακόμη και στα καινούρια προϊόντα», επεσήμανε ο κ. Τσακόπουλος, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου. «Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα που ξεκινούν οι εκπτώσεις, εμείς πάντα κάνουμε καλύτερες τιμές, όμως οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα. Οι συνεχόμενες εκπτωτικές περίοδοι δεν είναι καλές, στο τέλος, κάνεις ταμείο και δεν σου μένει τίποτε από τις υποχρεώσεις που έχεις, Εφορία, ΕΝΦΙΑ, δουλεύουμε απλώς για να περνάμε», ανέφερε ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης. Στα τα καταστήματα της περιοχής, η κίνηση είναι σταθερή, καθώς απευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή και έχουν σταθερή πελατεία, έτσι προς το παρόν, όπως επεσήμαναν και τα οι δύο επαγγελματίες και εκπρόσωποι των εμπόρων, δεν απειλούνται με λουκέτα. «Για την ώρα αντέχουμε, είμαστε πολλά χρόνια μαγαζιά και ο κόσμος μας προτιμάει, μας γνωρίζει έχουμε χρόνια τα προϊόντα, αλλά στο μέλλον, ποιος ξέρει», ανέφερε ο Γιώργος Τσακόπουλος, με τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο να συμπληρώνει. «Μέχρι στιγμής αντέχουμε αλλά το θέμα είναι πόσο; Όσο ο αγρότης έχει λεφτά, θα έχουμε κι εμείς, καθώς κινούμαστε με την αγορά από τα γύρω χωριά, όμως η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη»

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply