ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην αρχή του 2017

0

PANTESΤΟΥ Θανάση  Παντέ

ΤΟ 2017 ΜΠΗΚΕ δυναμικά λοιπόν και ήδη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν και τρέχουν! 

«ΣΤΟ ΚΥΜΑ» η παρουσίαση του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού και των βιβλίων από ένα ενδιαφέρον πάνελ που αποτελείτο  από τους Γεωργία Κατσίρη, Γιάννη Γονατίδη και Σπύρο Φέγγο, κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκομένων που κατέκλυσαν το χώρο. 

ΑΠΟ τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα εδώ και πολύ καιρό ο Ισίδωρος Ζουργός έχει το δικό του αναγνωστικό κοινό και στην Καλαμάτα και είναι βέβαιο ότι θα το διευρύνει μετά από την παρουσίαση που έγινε και την επιτυχία που υπήρξε. 

***

Το 2017 μόλις ήρθε και ήδη γίνονται τα πρώτα σχέδια για τα τριήμερα -τετραήμερα και γενικότερα τις άδειες της νέας χρονιάς, όπως χθες παρουσιάστηκαν στο σχετικό θέμα της «ΦΩΝΗΣ» (σελίς 5). 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ τριήμερο βέβαια είναι προ των πυλών και είναι των Θεοφανίων, για το οποίο ήδη έχει υπάρξει κινητικότητα για επισκεψιμότητα στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων. 

***

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ χαρτί για τη Μεσσηνία είναι ο τουρισμός, είπε στη Γεωργία Αναγνωστόπουλου η πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Μαρία Χριστοπούλου, στη συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ». 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ πλέον για κοινή διαπίστωση όλων που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά είναι προφανές ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση και το κυριότερο να μην αεροβατούμε ως πόλη, που το συνηθίζουμε δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις. 

***

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (διαβάζω στο ρεπορτάζ του Γιάννη Μποζίκα), οι πολίτες έχουν αρχίσει για τα καλά τη σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, για την πολιτική που ακολουθεί και βέβαια έχουν δίκιο.

ΚΑΤΑ το κοινώς λεγόμενο οι κυβερνώντες στην παρατεταμένη εποχή της κρίσης το ’χουν «παραχέσει» με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και που δυστυχώς έχουν ολέθριες επιπτώσεις στο βιωτικό επίπεδο των περισσότερων πολιτών, που βλέπουν συνεχώς να οδηγούνται στη φτωχοποίηση με μαθηματική ακρίβεια. 

ΤΟ 2017 που μόλις ήρθε, φέρνει μαζί του και νέα φοροκαταιγίδα και είναι λογικό οι πολίτες θα δυσφορούν, όχι μόνο στην Τριφυλία αλλά σε όλη την Ελλάδα. 

***

ΕΓΡΑΦΑ χθες στη στήλη για τους φίλους οπαδούς τους Σρι Τσινμόι που πραγματοποιούν την παγκόσμια συνάντησή τους στην Καλαμάτα εδώ και κάποιες μέρες και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους και τη φιλοξενία. 

ΟΙ ΦΙΛΟΙ-ΟΠΑΔΟΙ του ποιητή και στοχαστή Σρι Τσινμόι, στην παραμονή τους στην Καλαμάτα πραγματοποίησαν εκδήλωση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως καθώς και στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Μεσσήνης καθώς και τον Μυστρά.

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ τους από τις επισκέψεις αυτές είναι οι καλύτερες, ενώ εκθείασαν και τα τοπικά προϊόντα που αυτές τις μέρες απολαμβάνουν. 

ΟΦΕΙΛΩ την γνωριμία μου μαζί του στην Ειρήνη Σκούλη που εισηγήθηκε ώστε να γίνει η συνάντηση αυτή στην Καλαμάτα και αποτελεί το συνδετικό κρίκο και τη διερμηνέα τους και περισσότερα θα πούμε τις επόμενες μέρες, καθώς ολοκληρώνεται η συνάντηση αυτή στην οποία λαμβάνουν μέρος φίλοι-οπαδοί του Σρι Τσινμόι από 90 χώρες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 

***

ΕΚΔΗΛΩΣΗ αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα η αποψινή στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» στις 7 μ.μ. και με ομιλητή το στενό του συνεργάτη Θάνο Φωσκαρίνη.

Ο ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, που δολοφονήθηκε  πριν δύο χρόνια, υπήρξε ένας από τους εμβληματικότερους συγγραφείς της γενιάς του και όχι μόνο και το έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. 

Η ΑΘΗΝΑ και οι άνθρωποί της πρωταγωνιστούν στη ζωή και το έργο του, μέσα από μια ιδιαίτερη ματιά που συγκινεί τους  αναγνώστες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απόψε στο «Βιβλιόπολις».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Leave a Reply