ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις είκοσι ταβέρνες της χρονιάς, αυτή του Κώστα Βασιλειάδη

0

Σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, αναδεικνύεται η Καλαμάτα, με τη γαστρονομία να διαδραματίζει το δικό της ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση. Κάθε άλλο παρά τυχαία άλλωστε, είναι η ανάδειξη σε μια από τις 20 καλύτερες σε όλη τη χώρα, της ταβέρνας του Κώστα Βασιλειάδη, σύμφωνα με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο “Greek Gastronomy Guide”, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά.. «Τέλος χρονιάς, και νάσου οι απολογισμοί. Να μαζευτεί στο νου το υλικό, να ζυγιασθεί αλλά και να ζυγισθεί για να δούμε κατά που γέρνει η ζυγαριά. Μα ό,τι και να γίνει, εμείς θα βαστήξουμε τις ομορφιές και θα διώξουμε στη λήθη τις ασχήμιες και τα πράγματα που μας πλήγωσαν.

Στο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας η κατάσταση βελτιώνεται συστηματικά. Μιά συνεχής ποιοτική άνοδος στα προϊόντα, νέες αφίξεις στην εστίαση, φερέλπιδες σεφ, φιλόδοξες πρωτοβουλίες και κυρίως συλλογικές δράσεις που διαμορφώνουν τοπικές ταυτότητες και δημιουργούν γαστρονομικούς προορισμούς.

Κλείνοντας τη χρονιά, θα αναφερθώ σε είκοσι ταβέρνες που φέτος μας δώσαν το μήνυμα οτι η ελληνική κουζίνα καλά κρατεί. Κάθε ταβέρνα κι ένας τόπος. Αυθαιρεσία μεγάλη, μακάρι να μπορούσα να διαλέξω άλλες 100. Τα κριτήρια – όπως πάντα σε μένα – ανθρωποκεντρικά, τοποκεντρικά και ατμοσφαιροκεντρικά!

Ελληνικό φαγάκι, απλά πράγματα, να βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι τι τρως. Το φαγητό να μην είναι μια σπαζοκεφαλιά, ένα τεστ γαστριμαργικών γνώσεων, η ατμόσφαιρα να είναι οικεία, χαλαρή, μάλιστα κάπου επέλεξα να είναι και ανυψωτική, όπου η γαστρονομία παντρεύεται με τους αιώνιους συνοδούς της… το τραγούδι και τη διασκέδαση… και δημιουργεί αναταράξεις!

Είκοσι ταβερνάκια και ταβέρνες της Ελλάδας. Δεν ξέρουν τι σημαίνουν βραβεία και διακρίσεις, τα περισσότερα δε γνωρίζουν κάν τον όρο gourmet και γκουρμεδιές. Αποτελούν όμως τον κορμό της ελληνικής κουζίνας και εκπροσωπούν εκατοντάδες έντιμους επαγγελματίες που παλεύουν για την επιβίωση και για να διατηρηθούν οι γευστικές μνήμες του τόπου».

Leave a Reply