ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δραματικό το 2016 για τις πολυμελείς οικογένειες με το 2017 να αναμένεται… χειρότερο!

0

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ δύσκολη ήταν η χρονιά που πέρασε, κυρίως για τις πολυμελείς οικογένειες, με το 2017, να διαγράφεται ακόμη πιο δύσκολο. Στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου απολογισμού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, αναφέρθηκε σε όσα στιγμάτισαν το 2016, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπερφορολόγηση. «Τα εισοδήματα και των πολυμελών οικογενειών υπερφορολογήθηκαν και τη χρονιά που πέρασε, ενώ συνεχίστηκε και το 2016 η μείωση των μισθών, των συντάξεων και των ημερομισθίων, με τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά να μένουν… πίσω και να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Κορομηλάς, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης, στην αύξηση της ανεργίας και τη μείωση της αγοραστική δύναμης. «Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, είδαμε μια επιπλέον μείωση 10% της αγοραστικής δύναμης, η οποία καθιστά την κατάσταση συνολικά δραματική, αν συνυπολογίσει κανείς τι συμβαίνει από την αρχή της κρίσης. Συγκεκριμένα, έχει υπάρξει μια απώλεια αγοραστικής δύναμης για τη μέση ελληνική οικογένεια, περίπου 50 – 55%, στο πλαίσιο της οποίας βλέπουμε πολλές πολυμελείς κυρίως οικογένειες, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες», τόνισε ο Χρήστος Κορομηλάς ο οποίος απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς, ζήτησε για μι ακόμη φορά, να μην ξεχνούν τις πολυμελείς οικογένειες.  «Εδώ θα κριθεί το κοινωνικό κράτος και δυστυχώς, δεν λαμβάνονται μέτρα, που να ευνοούν τις οικογένειες αυτές. Ακόμη και το επίδομα που δόθηκε στο τέλος του έτους, αφορούσε στους συνταξιούχους και όχι σε οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά και έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομηλάς ο οποίος ζήτησε από την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των ανθρώπων αυτών οι οποίοι πολύ δύσκολα πλέον, μπορούν και ανταπεξέρχονται.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας έθιξε και το ζήτημα της Κάρτας Αλληλεγγύης, η οποία δινόταν σε οικογένειες οι οποίες είχαν πολύ χαμηλό εισόδημα και ίσχυε έως τον Δεκέμβριο. «Αυτήν τη στιγμή, πάρα πολλές, χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, έχουν ανάγκη την Κάρτα Αλληλεγγύης και πρέπει η διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα, ούτως ώστε ακόμη και μέσα στο μην που διανύουμε να μπορέσουν να πάρουν την καινούρια κάρτα οι οικογένειες αυτές, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν κάποια πράγματα από τα super markets», δήλωσε ο κ. Κορομηλάς ο οποίος στο πλαίσιο του απολογισμού, αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει από τον Σύλλογο. «Εμείς, ως Σύλλογος συνεχίσαμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο ξεκίνησε δειλά – δειλά να λειτουργεί πριν τρία χρόνια και σήμερα καλύπτει βασικές ανάγκες περισσότερων από 110 οικογένειες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση φυσικά, έχουν βοηθήσει αρκετές τοπικές, μικρές και όχι μόνο επιχειρήσεις και εταιρείες, τις οποίες και ευχαριστώ πολύ, όπως και τους μεμονωμένους πολίτες που έρχονται στα γραφεία μας στη Δαμοφώντος και μας φέρνουν διάφορα πράγματα, προϊόντα λαλά και ρούχα, με τα οποία προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιες οικογένειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ευχαρίστησε και την οικογένεια Καρέλια, η οποία δείχνει κοινωνικό πρόσωπο με συγκεκριμένες πράξεις, όπως η υποστήριξη στους πολύτεκνους και φυσικά οι έξτρα παροχές στους εργαζομένους της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος το 2016, διένειμε 10 τόνους προϊόντων, όπως γάλα και ρύζι, 20 τόνους φρούτα μέσω του σχετικού προγράμματος της Ε.Ε., ενώ πραγματοποίησε και σειρά εκδηλώσεων, όπως εκείνη που αφορούσε στον επαγγελματικό προσανατολισμών των υποψηφίων φοιτητών, αλλά και την πολυφαρμακία. Παράλληλα, ετοίμασε το ημερολόγιο για το 2017 το οποίο διατίθεται στα γραφεία του Συλλόγου, αλλά και στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο ξενοδοχείο Elite και αφορά σε όλους και όχι μόνο στις πολυμελείς οικογένειες.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply