ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες αποφάσεως το 2017 κ.ά.

0

PANTESΤΟΥ Θανάση  Παντέ

2017 ΛΟΙΠΟΝ εδώ και τέσσερις ημέρες και η ανταλλαγή ευχών καλά κρατεί και προβλέπεται να κρατήσει πολλές μέρες ακόμα, όπως άλλωστε συνηθίζεται. 

ΟΠΟΥ να ’ναι βέβαια αρχίζουν και οι χοροί με τις κοπές της καθιερωμένης πίτας και γινόμαστε άπιστοι για τα καλά από πλευράς κοινωνικότητας. 

ΓΙΑΤΙ αυτές οι συναντήσεις φορέων, συλλόγων, σωματείων κ.ά. για το έθιμο της πίτας είναι κοινωνικές εκδηλώσεις όπως και να το κάνουμε και για τους εκάστοτε επισήμους, τρόπος ζωής όσο και κοινωνική υποχρέωση. 

***

ΤΟ ΠΗΡΕ απόφαση ο Γαμπρουλίνης και καθώς το 2017 είναι πλέον εδώ, αποφάσισε να το γλεντήσει όσο περισσότερο γίνεται με τα πιπίνια που γνωρίζει και αφήνει τον επικείμενο γάμο του σε δεύτερη μοίρα. 

ΤΟ 2017 πάντως είναι έτος παντρολογημάτων και ο ίδιος το γνωρίζει.  Το διάβασε άλλωστε και στο ομώνυμο βιβλίο του Νικολάι Γκόγκολ, που βέβαια το κατάλαβε όπως ο ίδιος ήθελε. 

ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ πάντως το θεωρεί  δεύτερη προτεραιότητα και αφήνει την κουφή να βράζει στο ζουμί της. 

Η ΜΕΓΑΛΗ του απόφαση πάντως για την αρχή του 2017 είναι να αυξήσει το ποσόν που καθημερινά αφήνει στο Λεωνίδας πάσιον καφέ για να κερνιούνται τα φιλαράκια του που το έχουν πλέον κάνει στέκι τους δίνοντας το δικό τους τόνο στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού που ήδη έχει γίνει από τα δυνατά σημεία συνάντησης στην πόλη. 

ΕΚΑΝΕ πάλι το θαύμα του ο Γαμπρουλίνης. 

***

ΤΟ 2017 είναι εδώ και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος στην καλύτερη φόρμα από κάθε άλλη φορά και αποφασισμένος. 

ΤΟ 2017 είναι έτος και αποφάσεων και ο ίδιος το γνωρίζει καλά γι’ αυτό και παίρνει τις αποφάσεις του. 

ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ το σουλατσάρισμα παρά θίν’ αλός που προσωρινά είχε σταματήσει, μαζί βεβαίως άρχισε και η ακατάπαυστη παρλαπιπολογία στην οποία ως γνωστόν έχει πάρει μάστερ! 

ΕΙΝΑΙ πρωτοπόρος ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος με τον τρόπο του και έχει από κοντά και τον Πωλ Κέρμπουρι να τον σιγοντάρει όταν χρειάζεται. 

ΜΕΓΑΛΕΙΑ όχι αστεία καθώς το 2017 αρχίζει. 

***

2017 και η Γκόλφω εμφανίζεται αποφασισμένη να ζήσει το μύθο της και έξω από τις προσδοκίες της στήλης που κατά καιρούς τιμά με τη θελκτική της παρουσία. 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ βέβαια η απόφασή της καθώς ήδη γνωρίζει πως αποτελεί ευσεβή πόθο ολοένα και περισσότερων ανδρών που θα ήθελαν να συνευρεθούν μαζί της για τα περαιτέρω και ό,τι ήθελε προκύψει. 

***

ΝΑΤΟΣ πάλι ο Μπάμπαρος, αειθαλής και ορεξάτος να σουλατσάρει παραλιακά και να ρίχνει και τις βουτιές του σαν παλικαρόπουλο που είναι βεβαίως, αλλά δεν τον αφήνει η σεμνότητά του να το διατυμπανίσει. 

ΓΙΑΤΙ ο Μπάμπαρος εκτός από «έγκριτος πολίτης» είναι η προσωποποίηση της σεμνότητας, συν κιόλας ποδηλάτης περιωπής μεταξύ άλλων πολλών ιδιοτήτων που κατέχει. 

ΜΠΑΜΠΑΡΟΣ είναι αυτός εν είναι όποιος κι όποιος!

ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ του στο γίγνεσθαι της πόλης έχει ασφαλώς την ιδιαίτερη σημασία της.

***

Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ καλοκαιρία αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη πρώτου μεγέθους για τους φίλους επισκέπτες της Καλαμάτας, οπαδούς του Σρι Τσινμόι που πραγματοποιούν στην πόλη την παγκόσμια εν Ελλάδι συνάντησή τους. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ λοιπόν και ευκαιρία για βόλτες και για θάλασσα για τους φίλους επισκέπτες, που δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την ομορφιά του τοπίου που γνωρίζουν. 

ΜΠΟΡΕΙ χθες ο καιρός να άλλαξε και να έγινε βροχερός, καθόλου περίεργο άλλωστε αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αλλά οι φίλοι των απόψεων του Σρι Τσινμόι δεν έδειξαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα, από  αυτή την αλλαγή του καιρού. 

ΑΛΛΩΣΤΕ πρώτιστο μέλημά τους είναι η εσωτερική γαλήνη και αυτή δείχνουν πως την έχουν κατακτήσει. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες για μια ακόμη μέρα.

Leave a Reply