ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο επίκεντρο της ΚΕΔΕ η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας

0

 

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για την ομαλή λειτουργία  των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, υπογραμμίζει ότι «παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που αφορά στο διάστημα της τελευταίας παράτασης του προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως και το τέλος του ίδιου έτους, σύμφωνα με το Νόμο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος για το εν λόγω διάστημα και τις δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «για το χρονικό διάστημα από  1η Οκτωβρίου 2015 και εντεύθεν, δεν έχει αποδοθεί στους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων η αποπληρωμή του έργου δηλαδή το 20% του προϋπολογισμού του προγράμματος με συνέπεια την αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016, τονίζει ότι ακόμη δεν έχει «διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού».

Ο Γιώργος Πατούλης αφού κάνει αναφορά στις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τονίζει ότι «είναι απαραίτητη η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, έως την πραγματική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π. στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και παρακαλούμε όπως επισπεύσετε την νομοθετική ρύθμιση του θέματος».

Τέλος, σχετικά με την  δυναμικότητα  των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σημειώνει ότι όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση θα πρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες «για να ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το 2017-2018, η δυναμικότητα των φορέων που ήδη έχουν λάβει άδεια λειτουργίας τα παρελθόντα έτη και λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ».

84 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply